Τελευταία Νέα
Διεθνή

Harker (Fed): Το χρέος θα μπορούσε να αποτρέψει επίδοξους σπουδαστές, ζημιώνοντας την οικονομία των ΗΠΑ

Harker (Fed): Το χρέος θα μπορούσε να αποτρέψει επίδοξους σπουδαστές, ζημιώνοντας την οικονομία των ΗΠΑ
Τα επίπεδα χρέους θα μπορούσαν να αποτρέψουν δυνητικούς σπουδαστές από την εκπαίδευση και από επενδύσεις, ζημιώνοντας τη συνολική οικονομία των ΗΠΑ, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφεια
Τα αυξανόμενα επίπεδα χρέους θα μπορούσαν να αποτρέψουν πιθανούς επίδοξους σπουδαστές από την εκπαίδευση και από την αγορά κατοικιών και άλλες επενδύσεις, ζημιώνοντας τη συνολική οικονομία των ΗΠΑ, προειδοποίησε σήμερα (17/4/2018) ο πρόεδρος της Federal Reserve της Φιλαδέλφεια, Patrick Harker.
Σε μια ομιλία του που επικεντρώθηκε στα φοιτητικά δάνεια, τα οποία ανήλθαν πέρυσι σε 1,34 τρισ. δολ., ο Harker χαρακτήρισε την αγορά εργασίας «αρκετά σφιχτή».
«Με ανησυχεί το γεγονός ότι η επικείμενη σκιά του φοιτητικού χρέους, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη αβεβαιότητα γύρω από τα προγράμματα διαγραφής δανείων (…), θα μπορούσε να αποτρέψει μερικούς δυνητικούς σπουδαστές, ιδιαίτερα από οικογένειες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα, από το να πάνε στο κολέγιο», ανέφερε ο αξιωματούχος της Fed σε προετοιμασμένες παρατηρήσεις.
«Αν επηρεαστεί αρνητικά η ικανότητα των νεότερων γενεών μας να συμμετάσχουν στην οικονομία, το ίδιο συμβαίνει, γενικά, και με την οικονομία μας», πρόσθεσε ο Harker.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης