Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Capital plans και αυξήσεις κεφαλαίων στο μέλλον θα ζητήσει η ΕΚΤ από τις ελληνικές τράπεζες

Capital plans και αυξήσεις κεφαλαίων στο μέλλον θα ζητήσει η ΕΚΤ από τις ελληνικές τράπεζες
Αξιωματούχος της ΕΚΤ δήλωσε ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν περιθώριο πάνω από τρεις μήνες μέχρι την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα στήριξης, προκειμένου να διευθετήσουν τα όποια προβλήματα
Στις 4 ή 5 Μαΐου 2018 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των stress tests των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Αξιωματούχος της ΕΚΤ δήλωσε στο πρακτορείο ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν περιθώριο πάνω από τρεις μήνες μέχρι την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα στήριξης, προκειμένου να διευθετήσουν τα όποια προβλήματα.
Τα αποτελέσματα των stress tests θα καταδείξουν επάρκεια κεφαλαίων ακόμη και υπό το δυσμενές σενάριο, σύμφωνα με 2 'Ελληνες αξιωματούχους τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο.
Πιθανότατα η ΕΚΤ θα ζητήσει από τις ελληνικές τράπεζες την υποβολή capital plans μεσοπρόθεσμα, προκειμένου να μειωθεί η εξάρτηση από την αναβαλλόμενη φορολογία, ενώ δεν θα ζητήσει να προχωρήσουν άμεσα σε ενίσχυση κεφαλαίων.
Αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι προς το παρόν δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής και ότι οι Έλληνες τραπεζίτες θα συζητήσουν το ζήτημα με τον SSM την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη.
Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από την ΕΚΤ σχετικά με τις πληροφορίες για τα stress tests των ελληνικών τραπεζών.
Όσον αφορά το ζήτημα της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, το Bloomberg σχολιάζει ότι οι ελληνικές τράπεζες προσπαθούν σκληρά να ανακάμψουν από τη βαθειά ύφεση.
Μετά από τρεις αυξήσεις κεφαλαίων τα τελευταία πέντε χρόνια, οι αμφιβολίες για την ποιότητα των χαρτοφυλακίων τους, έχουν επηρεάσει αρνητικά τις αποτιμήσεις τους.
O διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, δήλωσε στις 16 Απριλίου ότι τα αποτελέσματα θα είναι ενθαρρυντικά, γεγονός που οδήγησε σε άνοδο 7,4% τον τραπεζικό δείκτη του χρηματιστηρίου της Αθήνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης