Τελευταία Νέα
Οικονομία

Moscovici: Το ελληνικό πρόγραμμα θα εξακολουθήσει να υλοποιείται πολύ μετά την ολοκλήρωση του

Moscovici: Το ελληνικό πρόγραμμα θα εξακολουθήσει να υλοποιείται πολύ μετά την ολοκλήρωση του
Ο Ευρωπαίος επίτροπος, Pierre Moscovici, επεσήμανε ότι τα τελευταία χρόνια έχει πολύ καλή συνεργασία με Τσίπρα και Τσακαλώτο
«Επειδή πολλές από τις δεσμεύσεις του προγράμματος θα εξακολουθήσουν να υλοποιούνται πολύ καιρό μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα πρέπει επίσης να υπάρξει ένας κατάλληλος τύπος εποπτείας μετά το πρόγραμμα».
Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici σε συνέντευξη του στο Ευρωπαϊκό Προοδευτικό Φόρουμ, αναφερόμενος στη μεταμνημονιακή εποχή στην Ελλάδα.
Ο ίδιος έκανε ειδική αναφορά στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, που είναι η διαδικασία συντονισμού μέσω της οποία θα παρακολουθούνται οι οικονομικές πολιτικές της Ελλάδας.
Μάλιστα, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, ο Moscovici επεσήμανε ότι πλέον έχει πολύ καλή συνεργασία με τους Αλέξη Τσίπρα και Ευκλείδη Τσακαλώτο.
«Έχω εργαστεί πολύ καλά με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο τα τελευταία χρόνια.
Οι ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας έχουν καθοριστική σημασία για να προωθήσουμε τη διαδικασία προς τα εμπρός, κάθε φορά που έχουμε πληγεί ή καθυστερήσει από τα πολλά εμπόδια που ήταν διάσπαρτα κατά μήκος της διαδρομής.
Και πάντα καταφέρναμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια αυτά μαζί.
Όλοι γνωρίζουμε πόσο σκληρά ήταν τα τελευταία χρόνια για τον ελληνικό λαό, του οποίου οι τεράστιες θυσίες τώρα αποδίδουν» επεσήμανε.
Αναφερόμενος στην τρέχουσα περίοδο, ο Ευρωπαίος επίτροπος τόνισε «οι επόμενοι μήνες αποτελούν το τελευταίο μέρος της εποχής των μνημονίων, η οποία ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια την άνοιξη του 2010. Έχει απομείνει μόνο μία τελική αξιολόγηση που πρέπει να ολοκληρωθεί πριν τελειώσει το πρόγραμμα το καλοκαίρι.
Πιστεύω ότι θα γίνει εξίσου ομαλά όπως η τρίτη αξιολόγηση, υπό την προϋπόθεση ότι το καλό εποικοδομητικό κλίμα που έχει καθορίσει τη συνεργασία μας τους τελευταίους μήνες θα διατηρηθεί από όλους τους εταίρους».
Έπειτα από όλα αυτά, ο Moscovici έστειλε το μήνυμα ότι δεν θα υπάρχουν πλέον μνημόνια για την Ελλάδα.
«Αλλά ας είμαστε σαφείς: δεν θα υπάρχουν πλέον ''μνημόνια'' και, υπό την προϋπόθεση ότι στο μέλλον θα αναληφθούν υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές, δεν θα υπάρξει πλέον ανάγκη για πολιτικές λιτότητας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης