Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα εποχή για την Κούβα – Κλείνει το κεφάλαιο των Castro – Η Βουλή αναζητά το διάδοχο νέο πρόεδρο

tags :
Νέα εποχή για την Κούβα – Κλείνει το κεφάλαιο των Castro – Η Βουλή αναζητά το διάδοχο νέο πρόεδρο
Αρχίζουν αύριο οι εργασίες της Ολομέλειας – Ποιος είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος
Μια ολόκληρη εποχή και το ιστορικό κεφάλαιο των Castro τελειώνει τα επόμενα 24ωρα στην Κούβα καθώς η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου καλείται να εκλέξει το νέο πρόεδρο της χώρας, το διάδοχο του 86χρονου Raul Castro.
Οι εργασίες της Oλομέλειας που επρόκειτο να αρχίσουν μεθαύριο Πέμπτη για την εκλογή του διαδόχου του Raul Castro, τελικά θα αρχίσουν αύριο Τετάρτη 18 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν μέσα σε 48 ώρες.
Η πρώτη ημέρα των εργασιών αναμένεται να εστιάσει στο να συνέλθει σε σώμα η νέα Βουλή και να εκλεγεί το προεδρείο ενώ την Πέμπτη η Ολομέλεια θα ολοκληρωθεί με την ανάδειξη από τους κουβανούς βουλευτές του Κρατικού Συμβουλίου και του Προέδρου του.
Η ψηφοφορία θα είναι μυστική.
Και σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα εποχή μια και πλέον τελειώνει οριστικά η περίοδος των Castro, οι οποίοι κυβέρνησαν για περισσότερα από 40 χρόνια.
Επικρατέστερος διάδοχος θεωρείται ο 57χρονος Miguel Diaz – Canel, ο οποίος είναι από τους πολιτικούς που δεν έζησαν την επανάσταση του 1959.
Ο Miguel Diaz – Canel είναι ο νούμερο 2 στη σημερινή κυβέρνηση της Κούβας καθώς αποτελεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τα τελευταία 5 χρόνια.
Πάντως ο Miguel Diaz – Canel έχει μακρά πολιτική διαδρομή.
Υπήρξε επικεφαλής του ΚΚ στην επαρχία της Villa Clara από το 1994 έως το 2003 ενώ υπηρέτησε και ως υπουργός Παιδείας.
Αν και μετριοπαθής, το τελευταίο διάστημα υιοθέτησε πιο «σκληρές» απόψεις δίνοντας για παράδειγμα έμφαση στη συνέχεια του μονοκομματικού πολιτικού συστήματος της Κούβας και στην κεντρικά σχεδιαζόμενη οικονομία, ενώ εντύπωση είχε προκαλέσει και η τοποθέτηση του ότι το «άνοιγμα» του Obama προς την Κούβα ήταν «ένας διαφορετικός τρόπος των ΗΠΑ να φτάσουν στον ύστατο σκοπό τους που δεν είναι άλλος από την καταστροφή της επανάστασης».
Σε κάθε περίπτωση ο νέος πρόεδρος θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια ασθμαίνουσα οικονομία και με μια κοινωνία όπου ο μέσος μισθός εκτιμάται στα περίπου 30 δολάρια το μήνα.
Όσον αφορά το Raul Castro, αυτός αναμένεται να παραμείνει Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος ως το 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης