Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε σήραγγα που συνέδεε τη Λωρίδα της Γάζας με το Ισραήλ

tags :
Ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε σήραγγα που συνέδεε τη Λωρίδα της Γάζας με το Ισραήλ
Ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε σήραγγα που συνέδεε τη Λωρίδα της Γάζας με το Ισραήλ
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε την πιο μεγάλη σήραγγα που συνέδεε το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, έπειτα από περισσότερες από δύο εβδομάδες αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ Παλαιστίνιων διαδηλωτών και του ισραηλινού στρατού στη μεθόριο.
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας A. Libermann ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι πρόκειται για «την πιο μακριά και πιο βαθιά σήραγγα που έχει ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής» από τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος έχει καταστρέψει πέντε τους τελευταίους μήνες.
Οι σήραγγες αυτές που κατασκευάζουν ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις και οι οποίες περνούν κάτω από το τείχος ασφαλείας που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ αποτέλεσαν το σημαντικότερο όπλο των Παλαιστινίων στη διάρκεια του πολέμου του 2014 και η καταστροφή τους αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες του Ισραήλ.
Η σήραγγα που καταστράφηκε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έφτανε πολλά μέτρα μετά τη μεθόριο, όμως ακόμη δεν είχε κατασκευαστεί έξοδος, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού αντισυνταγματάρχης T. Konrikous στους δημοσιογράφους.
Το Ισραήλ κατέστρεψε τη σήραγγα αυτή, η οποία συνδεόταν με πολλές άλλες στη Λωρίδα της Γάζας γεμίζοντάς την με μια ουσία, η φύση της οποίας δεν διευκρινίστηκε, χωρίς να κάνει χρήση εκρηκτικών.
«Τη γεμίσαμε με μια ουσία που θα τη θέσει εκτός χρήσης για πολύ μεγάλο διάστημα», υπογράμμισε ο Κόνρικους, διευκρινίζοντας ότι βάσει των πρώτων εκτιμήσεων αυτή η σήραγγα εκτεινόταν σε «πολλά χιλιόμετρα κάτω από τη Λωρίδα της Γάζας».
Η είσοδος της σήραγγας βρισκόταν στην περιοχή Τζαμπαλίγια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, και έφτανε ως το κιμπούτζ Ναχάλ Οζ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης