Οι επτά στους δέκα Έλληνες κόβουν βασικά έξοδα για να τα φέρουν βόλτα

Οι επτά στους δέκα Έλληνες κόβουν βασικά έξοδα για να τα φέρουν βόλτα
Οι 8 στους 10 δεν βλέπουν έξοδο από την κρίση
Οι 8 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι η χώρα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε οικονομική ύφεση και κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.
Επιπλέον οι 8 στους 10 Έλληνες αμφιβάλουν για τις δυνατότητες της Ελλάδας να βγει από την οικονομική κρίση τους επόμενους  μήνες.
Τα συμπεράσματα αυτά προέρχονται από έρευνα Consumer Confidence της Nielsen που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 2017.
Πάντως το θέμα που «καίει» τους Έλληνες είναι η ανασφάλεια που εκδηλώνουν για την εργασία τους και φοβούνται ότι θα τη χάσουν.
Σύμφωνα με την έρευνα οι 3 στους 10 ανησυχούν για τη δουλειά τους.
Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό  μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα.  
Επίσης το 30% των Ελλήνων τους προβληματίζει τα χρέη και οι οφειλές του νοικοκυριού και ο ένας στους τέσσερις ανησυχεί για την πορεία της οικονομίας.
Για να τα φέρουν  …βόλτα και στην προσπάθεια τους να ανταποκριθούν στα έξοδα προχωρούν σε περικοπές  ακόμη και βασικών εξόδων του νοικοκυριού.
Την επιλογή αυτή κάνουν οι 7 στους 10 Έλληνες.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με τις υπόλοιπες 64 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα. Η Ελλάδα πήρε την πρώτη θέση στην κατηγορία μείωσης των δαπανών  
Όπως δήλωσαν στο ερωτηματολόγιο, προτιμούν να αγοράζουν φθηνότερα προϊόντα καθώς ο οικογενειακός  προϋπολογισμός δεν  επαρκεί για επιπλέον έξοδα.  
Η διασκέδαση έχει …κοπεί μαχαίρι από τους 6 στους 10 Έλληνες.
Οι περικοπές φθάνουν και στην αγορά ένδυσης σε ποσοστό 64%.  
Τέλος να σημειωθεί ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο 4ο τρίμηνο 2017 ανέρχεται στις 60 μονάδες, στα ίδια επίπεδα με το 3ο τρίμηνο.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Νίκος Θεοδωρόπουλος

BREAKING NEWS