Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

H τουρκική ηγεσία ψεύδεται στην προσπάθεια κλιμάκωσης της κρίσης...

H τουρκική ηγεσία ψεύδεται στην προσπάθεια κλιμάκωσης της κρίσης...
Οι δηλώσεις πρωθυπουργού και Υπ.Εξ. ήταν άλλη μια επιχείρηση προπαγάνδας.
«Το κάναμε για τον Γιώργο Μπαλταδώρο» είπε μιλώντας ένας από τους από τους τρεις Έλληνες που ανέβασαν τη σημαία στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος». Όπως τόνισε, η παρέα των τριών παλικαριών θέλησε την περασμένη Παρασκευή – εκ μέρους όλων των Φούρνων – να τιμήσει τον ήρωα-σμηναγό που σκοτώθηκε την Πέμπτη 12 Απριλίου, όταν το Μιράζ που πιλόταρε συνετρίβη στο Αιγαίο.Σύμφωνα με τον ίδιο, «ρίξαμε και στεφάνι στη θάλασσα προς τιμήν του».

Μάλιστα, διέψευσε κατηγορηματικά ότι Τούρκοι κομάντος ήταν αυτοί που κατέβασαν τη σημαία, όπως ισχυρίστηκαν ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τουρκικά μέσα .«Όταν πήγαμε για να ανεβάσουμε τη σημαία, είδα ένα γιοτ που έκανε βόλτες. Δεν του έδωσα σημασία. Ήταν κατασκοπευτικό πολιτικό σκάφος. Αυτοί την κατέβασαν την Κυριακή. Το Σάββατο που είχαμε πάει ήταν εκεί η σημαία» είπε στο star.gr.

Οι Τούρκοι κλιμακώνουν...

Το θέμα έκανε τον γύρο των τουρκικών ΜΜΕ καθώς η συγκεκριμένη βραχονησίδα είναι μεταξύ των 25 νησιών και 127 βραχονησίδων που αμφισβητούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Η πρόθεση της τουρκικής ηγεσίας για κλιμάκωση της κρίσης είναι τόσο μεγάλη, ώστε δύο από τα υψηλότερα στελέχη της, ο πρωθυπουργός και ο Υπ.Εξ., δε διστάζουν να λένε ασύστολα ψεύδη, περί επιχείρησης …κομμάντος για να κατεβάσουν ελληνική σημαία από τη νησίδα Ανθρωποφαγός κοντά στους Φούρνους.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ, που από το πρωί έχει διατάξει έλεγχο σ΄ όλες τις νησίδες και βραχονησίδες της περιοχής, τίποτα απ΄ όσα λένε οι δυο Τούρκοι δεν έχει συμβεί! Επίσης διαβεβαιώνουν ότι δεν έχει καταγραφεί οποιαδήποτε κίνηση τα τελευταία 24ωρα.
Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Φούρνων που πήγε με σκάφος στη περιοχή και τα βρήκε…όλα στη θέση τους.
Η κατηγορηματική διάψευση όσων λέει ο Γιλντιρίμ και ο Τσαβούσογλου, εκφράστηκε και με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.
«Με βάση την τελευταία ενημέρωση που έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός από το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΝ δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Σε κάθε περίπτωση», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, «οφείλω να πω ότι η δήλωση του κ. Γιλντιρίμ είναι απολύτως προκλητική και καταδικαστέα και πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχτεί ούτε τη θεωρία των “γκρίζων ζωνών” ούτε βέβαια οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής της κυριαρχίας».

Επιχειρήσεις Ψυχολογικού Πολέμου

Λίγες ώρες πριν από την επίσκεψη Τσίπρα στο Καστελόριζο που είναι προγραμματισμένη για αύριο, προκύπτει η υπόθεση της υποστολής της ελληνικής σημαίας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, από τη νήσο Ανθρωποφάγοι, θυμίζοντας τις ημέρες της κρίσης των Ιμίων το 1996.
Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στις επιχειρήσεις Ψυχολογικού Πολέμου και προπαγάνδας στις οποίες επιδίδεται η τουρκική πλευρά όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό.
Τα τουρκικά ΜΜΕ φτιάχνουν κλίμα κρίσης και αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο. Μετά από τις διαβεβαιώσεις του ΓΕΕΘΑ, αν παρελπίδα παρουσιαστούν βίντεο και φωτογραφίες, καλό θα ΄ναι να είμαστε άκρως επιφυλακτικοί, γιατί το πιο πιθανό θα είναι να πρόκειται για …παραγωγή από τις μονταζιέρες Erdogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης