Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Ισχυρή η ανάπτυξη των ΗΠΑ το 2018 και το 2019 - Αναγκαίες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

Kaplan (Fed): Ισχυρή η ανάπτυξη των ΗΠΑ το 2018 και το 2019 - Αναγκαίες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις
Μείωση της ανεργίας, αύξηση των μισθών και σταθερή οικονομική ανάπτυξη το 2018 και το 2019, προέβλεψε για τις ΗΠΑ ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας
Μείωση της ανεργίας, αύξηση των μισθών και σταθερή οικονομική ανάπτυξη το 2018 και το 2019, προέβλεψε σήμερα (16/4/2018) για τις ΗΠΑ ο πρόεδρος της Federal Reserve του Ντάλας, Robert Kaplan, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι χωρίς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, η μελλοντική ανάπτυξη θα αντιμετωπίσει εμπόδια.
Πολιτικές που αυξάνουν τη μετανάστευση, επιτρέπουν στις ΗΠΑ να επωφεληθούν από την παγκοσμιοποίηση και το εμπόριο, να μειώσουν την αύξηση του δημόσιου χρέους και να αυξήσουν το μορφωτικό επίπεδο, αποτελούν ορισμένες από τις αλλαγές που χρειάζονται οι ΗΠΑ, αναφέρεται σε δοκίμιο του Kaplan, που δημοσιεύθηκε πριν από μια ομιλία του στο Μαϊάμι.
«Επειδή οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές για την αύξηση του ΑΕΠ είναι θετικές, αυτό μπορεί να ξεγελάσει τους παρατηρητές και να τους κάνει να πιστέψουν ότι βρισκόμαστε σε μια πορεία προς μια βιώσιμη βελτίωση των επιδόσεων της οικονομίας των ΗΠΑ», γράφει ο Kaplan.
Ωστόσο, η ανάπτυξη θα υποχωρήσει κάτω από το 2% μετά το επόμενο έτος, καθώς οι επιδράσεις των πρόσφατων φορολογικών και δημοσιονομικών κινήτρων θα υποχωρούν και η Fed θα αποσύρει τα μέτρα νομισματικής τόνωσης, συνεχίζει ο επικεφαλής της Fed του Ντάλας.
Αν δεν ληφθούν μέτρα, προειδοποίησε, «είναι πιθανό να παρατηρήσουμε βραδείς ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης