Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τόσκας: Στόχος της αφαίρεσης αστυνομικών από την φύλαξη προσώπων και χώρων είναι να αυξηθεί η προστασία του πολίτη

Τόσκας: Στόχος της αφαίρεσης αστυνομικών από την φύλαξη προσώπων και χώρων είναι να αυξηθεί η προστασία του πολίτη
Oι ανάγκες του κοινωνικού συνόλου και οι ανάγκες οι συλλογικές, προέχουν των υπολοίπων, ανέφερε ο Ν. Τόσκας

«Η αφαίρεση των αστυνομικών από την φύλαξη προσώπων και χώρων αποσκοπεί στο να κατεβάζουμε περισσότερο κόσμο  στις περιπολίες και να αυξηθεί η φύλαξη του απλού πολίτη που έχει και τις περισσότερες ανάγκες», τόνισε ο Aναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη,  Νίκος Τόσκας, χθες (14/4) σε συνέντευξή στο στον τηλεοπτικό σταθμό epsilontv.
Χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση που υπήρχε, λέγοντας ότι τόσα χρόνια ο αριθμός των αστυνομικών που φύλασσαν πρόσωπα και χώρους διαρκώς αυξάνονταν και μάλιστα,  για τον παραμικρό λόγο κάποιοι προφασίζονταν ή είχαν πραγματικούς λόγους φύλαξης και με μεγάλη ευκολία η Ελληνική Αστυνομία τους έδινε αστυνομικούς για την φύλαξή τους.
Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, «εμείς αρχίσαμε από πέρυσι την μείωση του προσωπικού αυτού, 450 άτομα αφαιρέθηκαν από την φύλαξη προσώπων και στόχων και ερχόμαστε τώρα να αφαιρέσουμε 800 άτομα από την φύλαξη προσώπων και χώρων.
Η αρμόδια επιτροπή, πήρε αυτές τις αποφάσεις γιατί οι ανάγκες του κοινωνικού συνόλου και οι ανάγκες οι συλλογικές, προέχουν των υπολοίπων αναγκών και ειδικά υπήρχαν κάποιες περιπτώσεις που είχαν ξεπεραστεί από τα ίδια τα πράγματα.
Κάποιοι δικαστικοί που είχαν δικάσει υποθέσεις πριν πάρα πολλά χρόνια, κάποιοι που δεν είχαν σοβαρό λόγο ατομικής φύλαξης και είναι και οι ανάγκες οι γενικότερες, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί με το μεταναστευτικό, με διάφορα άλλα προβλήματα σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο»
Υπογράμμισε ότι τα στοιχεία της αστυνομίας δείχνουν ότι η εγκληματικότητα δεν έχει αυξηθεί, αλλά αντιθέτως, έχει μειωθεί, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν παρόλα αυτά προβληματικές περιοχές, υπάρχουν προβλήματα στην εγκληματικότητα από κάποιους κλέφτες σε σπίτια ή στο δρόμο.
Κάνοντας αναφορά στη ΝΔ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τόσκας ανέφερε πως «η Νέα Δημοκρατία επειδή κατάλαβε ότι ετοιμαζόμαστε για μεγάλες περικοπές εδώ και ένα μήνα, αυτά δεν γίνονται σε μία μέρα όπως είπαν, προσπάθησε να βγει μπροστά και να πει ότι διαθέτει το 20% της φύλαξης των κτιρίων της Νέας Δημοκρατίας».
 «Εμείς κόβουμε πολύ περισσότερα άτομα από διάφορους πολιτικούς χώρους, αν θέλετε τα περισσότερα άτομα που κόβουμε είναι από το χώρο τον κυβερνητικό που έχει και τα λιγότερα άτομα για την προστασία του.
Παρόλα αυτά, για να μην υπάρξουν διάφορες αιτιάσεις, εμείς κάναμε τις περισσότερες περικοπές από εκεί και προχωρήσαμε και σε άλλους χώρους», είπε χαρακτηριστικά.
Κληθείς να σχολιάσει αυτά που λέγονται ότι έχει την μεγαλύτερη φύλαξη ο Υπουργός Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρης, ο οποίος έχει δεχτεί επιθέσεις στο σπίτι του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: απάντησε «εμείς δεν θα πέσουμε στο λάθος το λαϊκιστικό να αφαιρέσουμε αστυνομικούς από εκεί που υπάρχει ανάγκη φύλαξης και με τον ίδιο τρόπο δεν αρνούμαστε τη φύλαξη της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης