Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας (υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής): Οι πολεμοχαρείς κορώνες των Τούρκων πολιτικών δεν μετουσιώνονται σε πράξεις

Βίτσας (υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής): Οι πολεμοχαρείς κορώνες των Τούρκων πολιτικών δεν μετουσιώνονται σε πράξεις
Στρατηγική της ελληνικής πλευράς είναι να μειωθούν οι ροές προς την ελληνική επικράτεια, οι οποίες είναι αυξημένες
Κατηγορηματικός ήταν ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας για τη θέση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν πρόκειται να εκχωρήσουμε ούτε έναν πόντο κυριαρχίας στην Τουρκία».
Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις «έχουν τα μάτια τους 24» ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε απόπειρα «γκριζαρίσματος» ενώ εκτίμησε πως δεν υπάρχει κίνδυνος σύρραξης με την Τουρκία, διότι «το ελληνικό στράτευμα έχει μεγάλη αποτρεπτική δύναμη».
Ωστόσο, όπως τόνισε, «οι προκλητικές τοποθετήσεις των Τούρκων πολιτικών είναι πρωτίστως πολεμοχαρείς κορώνες που μένουν σε επίπεδο ρητορικής και δεν μετουσιώνονται σε πράξεις».
Ο υπουργός δεν συμμερίστηκε την άποψη πως η Τουρκία θέλει να «πλημμυρίσει» τα νησιά του Αιγαίου με πρόσφυγες και μετανάστες, υπογράμμισε ωστόσο ότι στρατηγική της ελληνικής πλευράς είναι να μειωθούν οι ροές προς την ελληνική επικράτεια, οι οποίες είναι αυξημένες.
Σχολιάζοντας την αεροπορική επίθεση ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας στη Συρία υποστήριξε πως οι πολεμικές επιχειρήσεις – όπως οι πυραυλικές επιθέσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους– πάντα γεννούν νέους πρόσφυγες. Επισήμανε πάντως πως οι νέες ροές θα επηρεάσουν πρώτα τους γείτονες της Συρίας, όπως την Ιορδανία, κι όχι την Ελλάδα.
Ανέφερε ακόμη πως η Ελλάδα μπορεί να επωμιστεί συγκεκριμένο αριθμό αφίξεων κι ότι επαφίεται και στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπιστεί τυχόν κρίση. Στόχος από την πλευρά της κυβέρνησης είναι να επιταχυνθεί η εξέταση των αιτήσεων για άσυλο ώστε να επαναπροωθούνται γρήγορα στις πατρίδες τους όσοι δεν δικαιούνται προστασία, πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης