Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αβραμόπουλος (ΕΕ): Ευθύνη της διεθνούς κοινότητας η πολιτική λύση στη Συρία - Η Αμερικανική επίθεση αλλάζει τα δεδομένα

Αβραμόπουλος (ΕΕ): Ευθύνη της διεθνούς κοινότητας η πολιτική λύση στη Συρία - Η Αμερικανική επίθεση αλλάζει τα δεδομένα
Η χρήση χημικών όπλων είναι απαράδεκτη διεθνώς, δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση
Ευθύνη της διεθνούς κοινότητας είναι να εργαστεί για μια βιώσιμη πολιτική λύση στη Συρία, τονίζει ο Επίτροπος Μετανάστευσης-Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφερόμενος στις πυραυλικές επιθέσεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας κατά συριακών στόχων.
σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο κ. Αβραμόπουλος υιοθετεί τη στάση της ΕΕ λέγοντας ότι «οι εικόνες από τις χημικές επιθέσεις στη Συρία ήταν απαράδεκτες» και πως «η χρήση χημικών όπλων είναι απαράδεκτη διεθνώς, δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση». «Η απάντηση των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας αλλάζει τα δεδομένα και τις επόμενες ημέρες θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση».
Σχολιάζοντας δημοσιεύματα που θέλουν αύξηση των προσφυγικών ροών προς την Ελλάδα και την Ευρώπη μετά τις αεροπορικές επιθέσεις τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «έχει πάρει τα μέτρα της» ενώ διαβεβαιώνει ότι «συνεχίζοντας και εντείνοντας τις προσπάθειες το σχήμα θα συνεχίσει να λειτουργεί». Παράλληλα εκφράζει την ευχή ότι «δεν θα υπάρξει κλιμάκωση, σε τέτοιο βαθμό, ώστε να απειληθεί αυτό το σχήμα».
Όσο για την Ελλάδα επανέλαβε ότι «δεν είναι μόνη καθώς υπάρχει στήριξη από όλους τους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς και κυρίως από την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και γίνεται, πάντα, ανάλυση και εκτίμηση της πιθανής ανάγκης ενίσχυσης».
Αναφερόμενος στην κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία υποστηρίζει πως «θα ήταν μια σημαντική θετική κίνηση να επιστραφούν οι δυο στρατιώτες στην Ελλάδα. Θα ήταν ένα καλό σημάδι που θα οδηγούσε στην εκτόνωση της έντασης των τελευταίων ημερών» και τονίζει ότι «προς όφελος της ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας στη περιοχή, πρέπει να βρεθούν τρόποι εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών και ευρωτουρκικών σχέσεων».
Αναφερόμενος στις τυχόν επιπτώσεις για τη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας από την συνεχώς αυξανόμενη όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο κ. Αβραμόπουλος δηλώνει ότι «η δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας ισχύει και δεν επηρεάστηκε ακόμα και σε πολύ δύσκολες στιγμές στο παρελθόν». Σημειώνει ότι «είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας και της Ευρώπης αυτή η συνεννόηση να συνεχισθεί και στο μέλλον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης