Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Ένας συμβιβασμός που εξομαλύνει τις σχέσεις μας με την πΓΔΜ θα είναι προς το συμφέρον και των δύο

Παππάς: Ένας συμβιβασμός που εξομαλύνει τις σχέσεις μας με την πΓΔΜ θα είναι προς το συμφέρον και των δύο
Το κυβερνών κόμμα «θα κερδίσει τις εκλογές και οι ΑΝΕΛ θα είναι εκ νέου δυνάμει σύμμαχοι", τονίζει ο Ν. Παππάς
«Η εξωτερική πολιτική πρέπει να συζητείται ψύχραιμα, υπεύθυνα και σοβαρά» υπογραμμίζει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ν. Παππάς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», ενώ εκτιμά ότι «ένας συμβιβασμός που εξομαλύνει τις σχέσεις μας με την πΓΔΜ θα είναι προς το συμφέρον και των δύο».
Ο κ. Παππάς στη συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται την Κυριακή 15/4, τονίζει ότι «η εξωτερική πολιτική πρέπει να συζητείται ψύχραιμα, υπεύθυνα και σοβαρά», αλλά και ότι «στην παρούσα φάση η Ελλάδα δηλώνει με σαφήνεια αλλά και με ένταση, όπου απαιτείται, τις δίκαιες θέσεις της.
Και έχει στο πλευρό της συμμάχους και εταίρους».
Ο ίδιος σημειώνει ότι η εξομάλυνση των σχέσεων με την πΓΔΜ θα είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών.
Όπως αναφέρει, «έχουμε έναν ακόμη λόγο να επιδιώκουμε το κλείσιμο όσο το δυνατόν περισσότερων μετώπων στην εξωτερική μας πολιτική» χωρίς να σημαίνει υποχώρηση από τις εθνικές μας θέσεις.
Ο κ. Παππάς ασκώντας κριτική στον Κ. Μητσοτάκη, αναφέρει ότι «μετατράπηκε σε αρχηγό μικροπολιτικών επιδιώξεων», ενώ σε  ό,τι αφορά τις επόμενες εκλογές εκτιμά ότι θα κριθούν στο «πρόοδος εναντίον συντήρησης» από τη μια και στο «κοινωνική δικαιοσύνη έναντι ασύδοτου ακροδεξιού νεοφιλελευθερισμού» από την άλλη και κατηγορεί τη ΝΔ ότι «θα ζητήσει την ψήφο του λαού για να κάνει ξανά όσα έκανε το 2012-2014».
Περαιτέρω, αναφορικά με την έξοδο από τα μνημόνια, υπογραμμίζει πως «η ολοκλήρωση του προγράμματος θα σημάνει το τέλος της επιτροπείας και της συμπίεσης του προϋπολογισμού», αλλά και πως η κυβέρνηση εργάζεται «μεθοδικά και με απόλυτη αίσθηση αυτού του ιστορικού καθήκοντος» για το αναπτυξιακό σχέδιο της επόμενης μέρας.
Σχετικά με τις συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, σημειώνει ότι το κυβερνών κόμμα «θα κερδίσει τις εκλογές και οι ΑΝΕΛ θα είναι εκ νέου δυνάμει σύμμαχοι. Διλήμματα θα έχουν άλλοι το βράδυ των εκλογών.
Όχι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι συμμαχίες δεν χτίζονται ούτε με τα "αν" ούτε με "καπελώματα" μέσα από άρθρα σε κυριακάτικες εφημερίδες».
Αναφορικά με την διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Παππάς αποδίδει την καθυστέρηση στον ενδελεχή έλεγχο, σε κάποιο βαθμό, σημειώνοντας ωστόσο ότι «ένας μήνας πάνω, ένας μήνας κάτω χωρίς άδειες δεν είναι τίποτα μπροστά στα τριάντα χρόνια ανομίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης