Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Συρίας θα εξετάσει η ΕΕ

Reuters: Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Συρίας θα εξετάσει η ΕΕ
Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Συρίας, θα εξετάσουν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ
Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Συρίας, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης περισσότερων ανθρώπων στη «μαύρη λίστα», σε «απάντηση» στην ανάπτυξη και τη χρήση χημικών όπλων, θα εξετάσει η ΕΕ, σύμφωνα με προσχέδιο δήλωσης των υπουργών Εξωτερικών του μπλοκ, που επικαλείται σήμερα (13/4/2018) το «Reuters».
Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα (16/4) για τη Συρία, εν μέσω της προοπτικής μιας στρατιωτικής δράσης της Δύσης σε «απάντηση» στη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα.
Ένα οποιοδήποτε χτύπημα θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια αντιπαράθεση με τη Ρωσία.
Ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωσαν σήμερα ότι «αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν σαφώς στο καθεστώς της Συρίας» στις έρευνες για την επίθεση στην πόλη Douma, κατά την οποία σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι.
Το προσχέδιο αναφέρεται επί του παρόντος στις υφιστάμενες κυρώσεις της ΕΕ στη Συρία, οι οποίες απαριθμούν 257 άτομα στη «μαύρη λίστα» για «βίαιη καταστολή» αμάχων.
Σχεδόν 70 οντότητες έχουν επίσης δει «πάγωμα» στα περιουσιακά τους στοιχεία εντός της ΕΕ.
«Η ΕΕ θα συνεχίσει να εξετάζει περαιτέρω περιοριστικά μέτρα κατά της Συρίας όσο συνεχίζεται η καταστολή», θα αναφέρουν οι υπουργοί τη Δευτέρα, σύμφωνα με το προσχέδιο.
«Τον Ιούλιο του 2017 και τον Μάρτιο του 2018, η ΕΕ επέβαλε πρόσθετα περιοριστικά μέτρα σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους και επιστήμονες της Συρίας για τον ρόλο τους στην ανάπτυξη και στη χρήση χημικών όπλων και είναι έτοιμη να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής περαιτέρω μέτρων», συνεχίζει το προσχέδιο.
Η ΕΕ θα επαναλάβει επίσης ότι δεν θα πληρώσει για την ανοικοδόμηση της Συρίας χωρίς πολιτικό διάλογο μεταξύ της Δαμασκού και της αντιπολίτευσης, θα επικρίνει τη Ρωσία, το Ιράν και την Τουρκία για τις στρατιωτικές τους παρεμβάσεις στη Συρία και θα ζητήσει την ανάληψη ευθυνών για εγκλήματα που διαπράχθηκαν στον πόλεμο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης χημικών όπλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης