Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Περίπου 500 ασθενείς παρουσίασαν συμπτώματα που συνάδουν με έκθεση σε τοξικές χημικές ουσίες

ΠΟΥ: Περίπου 500 ασθενείς παρουσίασαν συμπτώματα που συνάδουν με έκθεση σε τοξικές χημικές ουσίες
Ο ΠΟΥ ανέφερε πως τουλάχιστον 500 άνθρωποι από την Ντούμα έλαβαν ιατρική φροντίδα για συμπτώματα δηλητηρίασης με αέριo
Για περίπου 500 ασθενείς που παρουσίασαν συμπτώματα που συνάδουν με έκθεση σε τοξικές χημικές ουσίες έκανε λόγο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταδικάζοντας την επίθεση με δηλητηριώδες αέριο που φέρεται να πραγματοποιήθηκε εναντίον ενός θύλακα των Σύρων ανταρτών ακριβώς πριν από την πτώση του.
«Ιδιαίτερα, υπήρχαν ενδείξεις για σοβαρό ερεθισμό των βλεννογόνων, αναπνευστική ανεπάρκεια και αποδιοργάνωση των κεντρικών νευρικών συστημάτων των εκτεθέντων», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία υγείας των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο ΠΟΥ δεν έχει επίσημο ρόλο στις έρευνες των εμπειρογνωμόνων για τη χρήση χημικών όπλων. 
Διεθνείς επιθεωρητές χημικών όπλων ζητούν διαβεβαιώσεις από τη Δαμασκό για ασφαλή διέλευση προς και από την Ντούμα προκειμένου να προσδιορίσουν αν έγινε χρήση διεθνώς απαγορευμένων πυρομαχικών.
Ο ΠΟΥ ανέφερε επίσης πως περισσότεροι από 70 άνθρωποι που είχαν καταφύγει σε υπόγεια εξαιτίας των βομβαρδισμών στον πρώην ανταρτοκρατούμενο θύλακα της ανατολικής Γούτα, όπου βρίσκεται η Ντούμα, φέρεται ότι έχουν επίσης χάσει τη ζωή τους.
Ανέφερε πως 43 από αυτούς τους θανάτους «συνδέονταν με συμπτώματα που συνάδουν με την έκθεση σε υψηλού βαθμού τοξικές χημικές ουσίες», επικαλούμενος αναφορές από τους τοπικούς εταίρους του στον τομέα της υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης