Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ψυχρολουσία στην Άγκυρα!

Ψυχρολουσία στην Άγκυρα!
Η Ρωσία θεωρεί ότι η παρουσία της Τουρκίας στο Afrin πρέπει να λήξει.
Μια είδηση που μεταδόθηκε από τουρκικά ΜΜΕ έχει προκαλέσει κυριολεκτικά σοκ στην Άγκυρα, καθώς ανατρέπει τις μέχρι σήμερα συμφωνίες με την Ρωσία για τις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία.
Συγκεκριμένα, όπως μετέδοσαν τουρκικά ΜΜΕ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov δήλωσε πριν από λίγες ώρες ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία κατά της τρομοκρατίας θεωρούνται ότι περάτωσαν την αποστολή τους και τώρα θα πρέπει η Τουρκία να παραδώσει τον θύλακα του Afrin που κατέλαβαν τα τουρκικά στρατεύματα στην… κυρίαρχο Συρία και στο καθεστώς της Δαμασκού του προέδρου Assad.
Όπως ήταν επόμενο η δήλωση αυτή του Lavrov προκάλεσε σοκ στην Άγκυρα και ακόμα τρέχουν να ερμηνεύσουν την νέα αυτή εξέλιξη, που ανατρέπει πολλές ισορροπίες σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τον εσωτερικό πόλεμο της Συρίας.

Επιθετική η απάντηση Erdogan στους Ρώσους

Ο Τούρκος πρόεδρος, απαντώντας στις δηλώσεις Lavrov, επέκρινε τη θέση της Ρωσίας για το μέλλον της περιοχής Afrin στη Συρία, λέγοντας πως η ίδια η Άγκυρα θα αποφασίσει τις λεπτομέρειες της επιστροφής της περιοχής στον συριακό λαό.
«Ξέρουμε πολύ καλά σε ποιον θα παραδώσουμε την Afrin. Πρώτα, ας μιλήσουμε για την παράδοση των περιοχών που ελέγχονται από άλλες χώρες στη Συρία, στη Συρία», δήλωσε ο Erdogan, απορρίπτοντας τα σχόλια του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών.
«Όταν έρθει ο καιρός, θα δώσουμε την Afrin στον λαό της Afrin προσωπικά, αλλά η ώρα αυτή εξαρτάται από εμάς, εμείς θα την προσδιορίσουμε, όχι ο κ. Lavrov», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης