Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,3% για το α΄ τρίμηνο 2018 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,3% για το α΄ τρίμηνο 2018 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα
Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος της Τράπεζας της Γαλλίας για τον μεταποιητικό κλάδο υποχώρησε στις 103 μονάδες τον Μάρτιο 2018
Σε επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του 2018 προχώρησε σήμερα (11/4) η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, εξαιτίας της επιβράδυνσης που σημειώθηκε στην παραγωγική δραστηριότητα.
Ειδικότερα, η Bank of France εκτιμά ότι η γαλλική οικονομία αναπτυχθηκε κατά 0,3% έναντι 0,4% των αρχικών της εκτιμήσεων, γεγονός ωστόσο που δε θα αλλάξει προς το παρόν τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους.
Σημειώνεται ότι για το σύνολο του 2018, η Κεντρική Τράπεζα αναμένει η οικονομική ανάπτυθξη να διαμορφωθεί στο 1,9%, την ίδια στιγμή που ο πληθωρισμός αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,6%, δεχόμενος ώθηση από τις τιμές στους κλάδους της ενέργειας και του καπνού.
Τα νέα στοιχεία αντικατοπτρίζουν την ευρύτερη πτώση στην οικονομία της Ευρωζώνης, με τον αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Benoit Coeure, να αποδίδει τη σχετική πτώση σε αναμενόμενη διόρθωση παρά σε επιβράδυνση, καθώς οι ρυθμοί ανάπτυξης είχαν αγγίξει πολυετή ανώτατα επίπεδα το προηγούμενο έτος.
Παράλληλα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος της Τράπεζας της Γαλλίας για τον μεταποιητικό κλάδο υποχώρησε στις 103 μονάδες για τον Μάρτιο του 2018, έναντι 105 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, με τις παραγγελίες να καταγράφουν απότομη πτώση και τις παραδόσεις να επιβραδύνονται.
Σύμφωνα με την Bank of France, οι επιχειρήσεις της χώρας αναμένουν ότι η βιομηχανική παραγωγή θα αυξηθεί με μέτριους ρυθμούς τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.
Σε ότι αφορά τον αντίστοιχο δείκτη για τον κλάδο των υπηρεσιών, αυτός παρέμεινε σταθερός στις 103, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2011.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης