Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρούτσης: Βόμβα στα θεμέλια του νόμου Κατρούγκαλου η απόφαση του ΣτΕ για τον ΕΦΚΑ

Βρούτσης: Βόμβα στα θεμέλια του νόμου Κατρούγκαλου η απόφαση του ΣτΕ για τον ΕΦΚΑ
Εάν ισχύει, θα δρομολογήσει δομική αλλαγή στο ασφαλιστικό τόνισε ο κ.Βρούτσης
Την θέση ότι η απόφαση του ΣτΕ για τον ΕΦΚΑ, εφόσον ισχύει, αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του νόμου Κατρούγκαλου διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Βρούτσης.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Βρούτσης υποστήριξε ότι η ΝΔ πρώτα θα ενημερωθεί αναλυτικά και μετά θα τοποθετηθεί.
«Πρέπει να το δούμε με ηρεμία, πρόκειται για ένα δημοσίευμα ,πρέπει να δούμε την απόφαση του ΣτΕ, και τότε θα τοποθετηθούμε.
Αλλά εάν ισχύει, θα δρομολογήσει δομική αλλαγή στο ασφαλιστικό.
Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες και η κριτική που άσκησε η ΝΔ στο κομμάτι του ασφαλιστικού» τόνισε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Βρούτσης, ο οποίος τόνισε ότι «θέλουμε όλοι να είναι συνεπείς σε ένα ασφαλιστικό με αναλογική δικαιοσύνη, με έντονο το στοιχείο της ανταποδοτικότητας».
«Η ΝΔ έχει πει ότι θα το αλλάξει, απλά ήρθε τώρα να ταυτιστεί με τις διαρροές που λένε ότι το ΣτΕ λέει ότι αυτό είναι αντισυνταγματικό.
Μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο και να γίνει πιο απλό» είπε ο κ.Βρούτσης.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Ολομέλεια του ΣτΕ δικαίωσε με 17 ψήφους υπέρ και 8 κατά τους κλάδους των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων που προσέφυγαν στο ανώτατο δικαστήριο κρίνοντας αντισυνταγματική την ένταξη των ελεύθερων επαγγελματικών, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόρο) αλλά και των αγροτών στον ΕΦΚΑ και τον υπολογισμό της εισφοράς του ΕΦΚΑ με βάση το εισόδημα που δηλώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες (26,95% επί του εισοδήματος).
Αντίθετα, το ΣτΕ έκρινε σύννομη την ένταξη στον ΕΦΚΑ των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης