Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε χαμηλά τεσσάρων ετών παραμένουν οι εξαγωγές προς τη Βόρεια Κορέα, λόγω των κυρώσεων του ΟΗΕ

Κίνα: Σε χαμηλά τεσσάρων ετών παραμένουν οι εξαγωγές προς τη Βόρεια Κορέα, λόγω των κυρώσεων του ΟΗΕ
Η Κίνα εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει το 90% του εξωτερικού εμπορίου της Βόρειας Κορέας
Σε περαιτέρω περιορισμούς αναφορικά με το εμπόριό της με τη Βόρεια Κορέα προχώρησε η Κίνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (9/4) το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τις εξαγωγές αντικειμένων τα οποία έχουν δυνητική διπλή χρήση σε όπλα μαζικής καταστροφής ή συμβατικά όπλα.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το κινεζικό Υπουργείο, η απαγόρευση εξαγωγής δυνητικών ειδών διπλής χρήσης, συμπεριλαμβανομένου λογισμικού, μηχανημάτων και χημικών, έρχεται σε πλήρη συμφωνία με τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017.
Η ανακοίνωση καταδεικνύει ότι η Κίνα εξακολουθεί να συμμορφώνεται με τις κυρώσεις του ΟΗΕ κατά της Πιονγιάνγκ, παρά το γεγονός ότι ο βορειοκορεάτης ηγέτης, Kim Jong Un, επισκέφθηκε πρόσφατα το Πεκίνο, πραγματοποιώντας συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας, Xi Jinping.
Σημειώνεται ότι η Κίνα αντιπροσωπεύει το 90% του εξωτερικού εμπορίου της Βόρειας Κορέας, ωστόσο το Πεκίνο απφάσισε να ενισχύει τις κυρώσεις της κατά της Πιονγιάνγκ, μετά τις πρόσφατες πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας.
Το εμπόριο μεταξυ των δύο χωρών παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2014, καθώς τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους ήταν μειωμένο κατά -52% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης