Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι δασμοί Trump έπληξαν και το πετρέλαιο – Απώλειες άνω του 2% για το αμερικανικό αργό

Οι δασμοί Trump έπληξαν και το πετρέλαιο – Απώλειες άνω του 2% για το αμερικανικό αργό
Στα 67 δολ. το Brent και στα 62 δολ. το αμερικανικό ελαφρύ αργό
Η απειλή του Donald Trump για επιβολή νέων δασμών ενάντια στην Κίνα αποτέλεσαν αιτία να πληγεί και η αγορά πετρελαίου, καθώς ενισχύονται οι φόβοι για εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο κορυφαίων οικονομιών της υφηλίου.
«Αποτελεί απειλή για τις τιμές πετρελαίου, καθώς η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει το όπλο της εισαγωγής αμερικανικού πετρελαίου.



Η Κίνα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας (μετά τον Καναδά) αμερικανικού πετρελαίου, με τις εισαγωγές να φθάνουν στα 400.000 βαρέλια ημερησίως», τονίζει η εταιρεία Petromatrix.
Αποτέλεσμα το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαίου για το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTΙ), να υποχωρεί 2,3% στα 62,01 δολάρια το βαρέλι.



Σε ανάλογη πορεία και το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου για το Brent, με απώλειες 1,9% στα 67,03 δολάρια.

Ανάκαμψη για τις πλατφόρμες πετρελαίου των ΗΠΑ

Η αύξηση της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου ενίσχυσε, εν γένει, την παραγωγική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, οδηγώντας τις νέες πλατφόρμες στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2015.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes, οι πλατφόρμες έφθασαν στις 808, αυξημένες κατά 11.
Πρόκειται για την ένατη άνοδο σε διάστημα 11 εβδομάδων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Raymond James & Associates, οι αμερικανικές εταιρείες εξόρυξης πετρελαίου εκτιμάται ότι θα δαπανήσουν 134 δισ. δολάρια σε επενδύσεις, δηλαδή αυτές θα αυξηθούν 37% σε σύγκριση με το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης