Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nέα στρατηγική γαλλο - σαουδαραβική σύμπραξη - Συνάντηση Macron - Salman στις 10/4

Nέα στρατηγική γαλλο - σαουδαραβική σύμπραξη - Συνάντηση Macron - Salman στις 10/4
Nέα στρατηγική γαλλο - σαουδαραβική σύμπραξη - Συνάντηση Macron - Salman στις 9/4
Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας M.B. Salman θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία στις 9 και 10 Απριλίου και θα δειπνήσει με τον Γάλλο πρόεδρο E. Macron την Τρίτη το βράδυ, για να επισφραγίσουν μια "νέα στρατηγική γαλλο-σαουδαραβική σύμπραξη", ανακοίνωσε σήμερα (5/4) η γαλλική προεδρία.
"Ευχόμαστε μια νέα συνεργασία, λιγότερο στραμμένη σε μεμονωμένα συμβόλαια και περισσότερο σε επενδύσεις του μέλλοντος, κυρίως στην ψηφιακή τεχνολογία και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με ένα κοινό όραμα", διευκρινίζει η γαλλική προεδρία στην ανακοίνωσή της.
Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν επίσης για τις περιφερειακές κρίσεις, την σταθερότητα στην περιοχή και τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής, ο πρίγκιπας Σαλμάν θα μεταβεί κυρίως στο Station F, το γιγάντιο εκκολαπτήριο start-up εταιρειών στο νότιο Παρίσι.
Πριν από την επίσημη επίσκεψή του στη Γαλλία, η οποία αρχίζει τη Δευτέρα, το ταξίδι του του στη Γαλλία θα έχει προηγουμένως ιδιωτικό χαρακτήρα, πρόσθεσε η γαλλική προεδρία στην ανακοίνωσή της, στην οποία δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες.
Η γαλλική προεδρία δεν αναμένει την υπογραφή συμβολαίων κατά την επίσκεψη αυτή και δίδει κυρίως έμφαση στη σημασία αυτής της "νέας οπτικής" στην σύμπραξη με την Σαουδική Αραβία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης