Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκαν κατά +1,6% οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο 2018

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκαν κατά +1,6% οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο 2018
Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2018, ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε οριακή άνοδο της τάξεως του +0,1%
Περαιτέρω ενίσχυση κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα σημερινά (5/4) στοιχεία της Eurostat, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται ελαφρώς καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά +1,6% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο 2017, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ο δείκτης να ενισχυθεί κατά +1,5% διατηρώντας την αντίστοιχη ετήσια άνοδο που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, οι τιμές παραγωγού κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +0,1% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2018, όταν και είχε σημειωθεί μηνιαία άνοδο κατά +0,4%.
Καθοριστικό ρόλο στην άνοδο του δείκτη διαδραμάτισε για ακόμα έναν μήνα ο τομέας των ενδιάμεσων αγαθών, ο οποίος ενισχύθηκε κατά +0,3% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που ο τομέας των κεφαλιαουχικών αγαθών κατέγραψε μικρότερη άνοδο, και συγκεκριμένα στο +0,1%.
Σε ότι αφορά τους τομείς των διαρκών και μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών, οι τιμές παρέμειναν αμετάβλητες, ενώ στον αντίποδα, πτώση σημειώθηκε στον ενεργειακό τομέα, και συγκεκριμένα κατά -0,2%.
Οι τιμές παραγωγού που αφορούν το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρέμειναν αμετάβλητες σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδο διαμορφώθηκε στο +1,8%.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος καταγράφηκε σε Εσθονία (+2,2%) και Δανία (+1,4%) ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο (-0,7%) και την Ελλάδα (-1,1%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης