Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: «Βουτιά» για τον κλάδο υπηρεσιών τον Μάρτιο 2018 - Στις 51,7 μονάδες υποχώρησε ο PMI

Βρετανία: «Βουτιά» για τον κλάδο υπηρεσιών τον Μάρτιο 2018 - Στις 51,7 μονάδες υποχώρησε ο PMI
Ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας του κλάδου υπηρεσιών κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 18 μηνών
Σημαντική επιβράδυνση κατέγραψε ο κλάδος υπηρεσιών της Μεγάλης Βρετανίας για τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (5/4) στοιχεία της Markit, με τον δείκτη να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα από την περίοδο του δημοψηφίσματος για το Brexit το 2016.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 51,7 μονάδες, έναντι 54,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, καθώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες επηρέασαν σημαντικά τόσο το λιανικό εμπόριο όσο και άλλους σημαντικούς τομείς του κλάδου.
Τόσο οι προθέσεις των επιχειρήσεων να προσλάβουν καινούργιο προσωπικό, όσο και οι νέες παραγγελίες παρέμειναν υποτονικές, με τα αποτελέσματα να αναμένεται να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Τράπεζας της Αγγλίας ενόψει της ερχόμενης συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο.
Ωστόσο, οι αναλυτές παραμένουν πεπεισμένοι ότι η Bank of England θα προχωρήσει σε αύξηση του βασικού της επιτοκίου, διαμορφώνοντάς το στο 0,75%.
«Οι χιονοπτώσεις αποτέλεσαν την κινητήρια δύναμη πίσω από την απότομη πτώση του PMI στον κατασκευαστικό κλάδο και τον κλάδο υπηρεσιών για τον Μάρτιο», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson, προσθέτοντας ότι η γενικότερη ανάπτυξη της οικονομίας για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους θα σημειώσει επιβράδυνση σε σύγκριση με τα τέλη του 2017.
Σημειώνεται ότι η στερλίνα παραμένει κοντά στα χαμηλά της τρέχουσας ημέρας έναντι του αμερικανικού δολαρίου μετά την ανακοίνωση των στοιχεία, και συγκεκριμένα στο -0,22% και τα 1,4049 δολ.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης