Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες για το πετρέλαιο παρά την υποχώρηση των αμερικανικών αποθεμάτων

Οριακές απώλειες για το πετρέλαιο παρά την υποχώρηση των αμερικανικών αποθεμάτων
Στα 68,07 δολ. το Brent και στα 63,37 δολ. το αμερικανικό αργό
Ήπια πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές του μαύρου χρυσού, παρά το γεγονός ότι υπήρξε αναπάντεχη υποχώρηση των αμερικανικών αποθεμάτων και εν τω μέσω του εν εξελίξει εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Η ανακοίνωση εκ μέρους της Κίνας επιβολής δασμών σε σειρά αμερικανικών προϊόντων –ανταποκρινόμενη σε αντίστοιχη κίνηση της αμερικανικής κυβέρνησης- καθιστά όλο και πιο σαφές ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών δεν διανύουν την καλύτερη περίοδό τους.
Ένα επιθετικός εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας σαφώς θα πλήξει την παγκόσμια οικονομία και φυσικά τις αγορές.



Απώλειες 14 σεντς εμφάνισε το προθεσμιακό συμβόλαιο για το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI), το οποίο διαμορφώθηκε στα 63,37 δολάρια, αν και ενδοσυνεδριακά είχε φθάσει έως και τα 62,06 δολάρια.



Ανάλογη εικόνα για το Brent, με πτώση μόλις πέντε σεντς και κλείσιμο στα 68,07 δολάρια, με ενδοσυνεδριακό χαμηλό το επίπεδο των 66,69 δολαρίων.

Αναπάντεχη υποχώρηση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου

Μία ακόμη εβδομάδα πτωτικής πορείας ολοκλήρωσαν τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι θα κινούνταν ανοδικά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικανικής Επιτροπής Ενέργειας (ΕΙΑ), τα αποθέματα των ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 28/3, υποχώρησαν κατά 4,9 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές, βάσει δημοσκόπησης της «Wall Street Journal» ανέμεναν αύξησή τους κατά ένα εκατ. βαρέλια.
«Ο συνδυασμός χαμηλής δραστηριότητας των διυλιστηρίων και οι ήπιες εισαγωγές οδήγησαν σε πτώση των αποθεμάτων.
Κυρίως τα διυλιστήρια της περιοχής Gulf Coast εργάστηκαν με χαμηλούς ρυθμούς», εκτίμησε ο Matt Smith, επικεφαλής της εταιρείας ερευνών για την αγορά εμπορευμάτων Clipper Data.
Η ΕΙΑ παράλληλα ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 1,1 εκατ. βαρέλια (ενώ οι αναλυτές είχαν προβλέψει άνοδο κατά 1,9 εκατ.), ενώ τα διυλισμένα προϊόντα (στα οποία περιλαμβάνεται και το ντίζελ θέρμανσης και κίνησης) ενισχύθηκαν κατά 500.000 βαρέλια.
Και σε αυτήν την περίπτωση οι αναλυτές διαψεύσθηκαν, καθώς είχαν προβλέψει πτώση τους κατά 1,3 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης