Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Hedge funds από την Καλιφόρνια αγοράζει… Eurobank ενώ το short Marshall μειώνει θέσεις

Hedge funds από την Καλιφόρνια αγοράζει… Eurobank ενώ το short Marshall μειώνει θέσεις
Σε γενικές γραμμές πάντως η Eurobank έχει επιδείξει αξιοπρεπή χρηματιστηριακή συμπεριφορά.
Αμερικανικό hedge funds από την Καλιφόρνια φαίνεται ότι αγοράζει το τελευταίο διάστημα μετοχές της Eurobank ενώ ταυτόχρονα το Marshall μειώνει τις short θέσεις.
Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδεατή για τους long επενδυτές ένας επενδυτής να αγοράζει και ένας short να μειώνει θέσεις ωστόσο τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι τόσο «καθαρά».
Το τελευταίο διάστημα funds όπως το Blackstone, το Oaktree, το Apollo και το TPG capital έχουν διερευνήσει την ελληνική αγορά μετοχών.
Όμως ένα hedge funds από την Καλιφόρνια φαίνεται ότι επιμένει στην τακτική επιλεκτικών αγορών στην μετοχή της Eurobank.
Τρία είναι τα βασικά σενάρια για την τακτική αυτή.
1)Στα επίπεδα του 0,75 με 0,80 ευρώ η μετοχή της Eurobank ένας επενδυτής μπορεί να ποντάρει ότι εφόσον περάσει το stress tests η τράπεζα θα μπορούσε να υπερβεί το 1 ευρώ.
2)Η Eurobank έχει ένα στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού διαθέτει ισχυρό μέτοχο το Καναδικό Fairfax που ενώ έχει επενδύσει 930 εκατ ευρώ περίπου και εμφανίζει λογιστικές υποαξίες υποστηρίζει και θα υποστηρίξει την μεγάλη στρατηγική του θέση, κάτω από οποιαδήποτε σενάριο.
3)Η Eurobank διαθέτει ικανό management και ένα ισολογισμό που βελτιώνεται.
Μπορεί τα κεφάλαια ως προς την ποιότητα τους να μην εντυπωσιάζουν αλλά η τράπεζα διαθέτει τα λιγότερα προβληματικά δάνεια και μια σταθερή πορεία κερδοφορίας.
Συν τοις άλλοις με αφορμή και το road show της Morgan Stanley, μπορεί οι επενδυτές να μην ενθουσιάστηκαν αλλά κάποιοι πειραματίστηκαν με κάποιες σποραδικές αγορές.
Γιατί όμως αναφέρεται η έννοια κερδοσκοπικό παιχνίδι τακτικής;
Γιατί τέτοια παιχνίδια τακτικής τα έχουμε ξαναδεί και δεν αποκλείεται κάποιος εκ των δύο επενδυτών long ή short να αλλάξει σύντομα – εκ νέου – στρατηγική.
Σε γενικές γραμμές πάντως η Eurobank έχει επιδείξει αξιοπρεπή χρηματιστηριακή συμπεριφορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης