Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η συνάντηση Putin με Erdogan - Σε τι ελπίζει η Αθήνα και γιατί να τη βοηθήσει η Ρωσία;

Η συνάντηση Putin με Erdogan - Σε τι ελπίζει η Αθήνα και γιατί να τη βοηθήσει η Ρωσία;
Τον θεμέλιο λίθο του πρώτου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας στο Άκουγιου, πάνω από την Κύπρο, βάζουν σήμερα (3/4/2018) Putin και Erdogan
Τη στιγμή που η τουρκική προκλητικότητα ξεπερνά τα όρια καθημερινά, τη στιγμή που η Άγκυρα αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο και ισχυρίζεται ότι κομμάτι της ΑΟΖ της Κύπρου επικάθεται στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, τη στιγμή που οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου του 2018, Κρεμλίνο και Άγκυρα βάζουν τον θεμέλιο λίθο του πρώτου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας στο Άκουγιου, απέναντι από την Κύπρο.
Ειδικότερα, ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, προκειμένου να τελέσει με τον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan, τα εγκαίνια του εργοταξίου της πρώτης μονάδας του τουρκικού πυρηνικού σταθμού του Άκουγιου.
«Αυτό το γεγονός θα τοποθετήσει την Τουρκία στην πρώτη κατηγορία στον τομέα της ενέργειας» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, ενώ πρόσθεσε ότι είναι όνειρο 60 χρόνων για την Τουρκία.

Η «απομόνωση» του Erdogan

Ο Erdogan όντας απομονωμένος από τη Δύση προσπαθεί να αποκομίσει όσον το δυνατό περισσότερα οφέλη από τη συνάντηση του με τον Putin.
Δεν είναι τυχαίο ότι η Άγκυρα δεν προχώρησε σε μια καμία απέλαση Ρώσου διπλωμάτη με αφορμή την υπόθεση Skripal, ενώ συνεχίζει τις συζητήσεις για την αγορά οπλικών συστημάτων από τη Ρωσία.

Οι ελπίδες της Αθήνας

Κατά ένα περίεργο τρόπο ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα που να σχετίζεται και με την Αθήνα τρέφει και το Μέγαρο Μαξίμου.
Επισημαίνεται ότι η τουρκική προκλητικότητα απασχόλησε και την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε πρόσφατα Τσίπρας - Putin.
Σύμφωνα μάλιστα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον Putin για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης με στόχο την προώθηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου και ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι έχει γνώση και αναγνωρίζει τη σημαντική συμβολή του Έλληνα πρωθυπουργού σε αυτόν τον τομέα.
Στο πλαίσιο αυτό, η Αθήνα ελπίζει ότι ο Ρώσος πρόεδρος όχι μόνο μπορεί να επηρεάσει τον Erdogan αλλά και ότι θα του θέσει το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης.
Σημειωτέον ότι ούτε η Ελλάδα προχώρησε στην απέλαση Ρώσων διπλωματών.
Γιατί όμως ο Putin να μπει στη μέση είναι μεγάλο ερώτημα, αλλά ακόμα μεγαλύτερο είναι γιατί να ενδώσει ο Erdogan από τη στιγμή που ο ίδιος έχει αρχίσει να συνδέει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς με τους 8 Τούρκους που έχουν ζητήσει άσυλο στην Αθήνα...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης