Τελευταία Νέα
Διεθνή

Times: Ο Erdogan καλλιεργεί την αντιπάθεια προς ξένα κράτη για να κερδίσει επιπλέον στήριξη

Times: Ο Erdogan καλλιεργεί την αντιπάθεια προς ξένα κράτη για να κερδίσει επιπλέον στήριξη
Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει ότι η κυριαρχία του Erdogan στα μίντια του επιτρέπει να παρουσιάζει την κατάσταση καλύτερη από ό,τι είναι
Σε επιπλέον στήριξη στις εκλογές του 2019 προσβλέπει ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος ενισχύει όλο και περισσότερο τον εθνικισμό στη χώρα. 
Σε αυτό το πλαίσιο εξάλλου εντάσσεται και η κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα.
Ο Erdogan «καλλιεργεί την αντιπάθεια προς ξένα κράτη για να κερδίσει επιπλέον στήριξη: προκάλεσε κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις με την Ελλάδα μετά την άρνηση της τελευταίας να εκδώσει οκτώ στρατιωτικούς που συνδέονται με το πραξικόπημα του 2016.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποκάλεσε τον Erdogan "σουλτάνο"» επισημαίνεται σε δημοσίευμα των Times.
Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι η κυριαρχία του Erdogan, ωστόσο, στο χώρο των μίντια επιτρέπει στον Τούρκο πρόεδρο να παρουσιάζει την κατάσταση καλύτερη απ’ ότι είναι.
Το πλεονέκτημα του Τούρκου προέδρου είναι ότι αφουγκράζεται τις διαθέσεις, ξέρει να δίνει στον κόσμο αυτό που θέλει και να ηγείται.
«Ο Tούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan χρησιμοποιεί τον πόλεμο εναντίον των Κούρδων στη Βόρεια Συρία για να κερδίσει την υποστήριξη των εθνικιστών στην Τουρκία» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Για πρώτη φορά, εξάλλου εμφανίστηκε με στρατιωτική αμφίεση: η μεταμόρφωση του σε πολεμικό ηγέτη φαίνεται πως έχει ολοκληρωθεί πλήρως.
Ο εθνικισμός είναι ο μεγάλος νικητής στις τουρκικές εκλογές μέχρι στιγμής, σημειώνει ο
Güney Yılmaz  του European Council on Foreign Relations.
Πρέπει όμως να στηρίζεται και από μια ισχυρή οικονομία, προσθέτει –και το κόμμα του Erdogan δεν τα πάει καλά σ’ αυτό το μέτωπο.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης