Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Τσίπρας: Αναμένονται πολύ καλά νέα από τον τομέα των επενδύσεων

Γ. Τσίπρας: Αναμένονται πολύ καλά νέα από τον τομέα των επενδύσεων
Σύμφωνα με τον Γιώργο Τσίπρα «μετά τη θεαματική σε επίπεδο ανακοινώσεων εβδομάδα που πέρασε, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί με πολλά ακόμη καλά νέα»
«Πολύ καλά νέα» στον τομέα των ξένων επενδύσεων, στην Ελλάδα, προέβλεψε, μιλώντας ο Γιώργος Τσίπρας, διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού.
Όπως σημείωσε σε συνέντευξη του στο «Κόκκινο» η εξέλιξη αυτή «είναι ταυτόχρονα δείκτης της εμπέδωσης της πολύ θετικής πορείας της ελληνικής οικονομίας και απαραίτητος όρος για την σταθεροποίηση της ανάκαμψης».
Ο κ. Τσίπρας συνέχισε λέγοντας ότι «μετά την θεαματική σε επίπεδο ανακοινώσεων εβδομάδα που πέρασε, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί με πολλά ακόμη καλά νέα».
Κατά τον ίδιο, το ενδιαφέρον εστιάζεται τόσο στον τουρισμό όσο και «στο real estate, στα logistics, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και αλλού» ενώ υποστήριξε ότι «υπάρχει ενδιαφέρον και για την αγροτοδιατροφή, είναι χώρος που υπάρχει ανάγκη επενδύσεων».
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε επίσης ότι « το κράτος μπορεί να παρέμβει ώστε να υπάρχουν περισσότεροι δίαυλοι κατεύθυνσης επενδυτικών κεφαλαίων προς τη χώρα.
Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που κληρονομήσαμε.
Εμείς ζητάμε επενδύσεις, οι ξένοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν επενδύσεις, έχουμε το ζήτημα της οργάνωσης τού προς τα πού θα κατευθυνθούν.
Ένας τέτοιος τρόπος είναι η δημιουργία του fund στο Άμπου Ντάμπι, για κατεύθυνση επενδύσεων που αλλιώς θα ήταν δύσκολο να φτάσουν στη χώρα».
Αναφερόμενος στις τις επενδύσεις από την Κίνα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η σχέση μας είναι στρατηγική και στο οικονομικό πεδίο».
«Ήταν το πιο επιτυχημένο από τα ανοίγματα των τελευταίων χρόνων.
Υπάρχουν κύματα επενδύσεων προς την Ελλάδα για διάφορους τομείς που θα συνεχιστούν, σε ενέργεια, logistics, μεταφορές, τουρισμό- θα έχουμε νεότερα το επόμενο διάστημα» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης