Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Τιτάν: Ενιαία Ετήσια Έκθεση Απολογισμού 2017 - Ενίσχυσε τη διαχρονική δέσμευση για μακροχρόνια βιώσιμη ανάπτυξη

tags :
Τιτάν: Ενιαία Ετήσια Έκθεση Απολογισμού 2017 - Ενίσχυσε τη διαχρονική δέσμευση για μακροχρόνια βιώσιμη ανάπτυξη
Τιτάν: Ενιαία Ετήσια Έκθεση Απολογισμού 2017 - Ενίσχυσε τη διαχρονική δέσμευση για μακροχρόνια βιώσιμη ανάπτυξη
Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ δημοσίευσε την Ενιαία Ετήσια Έκθεση Απολογισμού για το 2017, η οποία παρουσιάζει τα οικονομικά αποτελέσματα, σε συνδυασμό με την ευρύτερη κοινωνική και περιβαλλοντική επίδοσή του.
Το 2017 σηματοδοτεί το 15ο έτος έκδοσης ετήσιου απολογισμού αναφορικά με τα ουσιώδη θέματα των συμμετόχων μας ο οποίος καλύπτει, πέραν των οικονομικών αποτελεσμάτων, τον αντίκτυπό μας στο περιβάλλον και την κοινωνία.
Το 2017, ο Όμιλος διατήρησε μια σταθερή, θετική επίδοση.
Μέσα από τη συνεργασία μας με τους συμμετόχους μας, ενισχύσαμε τη διαχρονική μας δέσμευση σε μια ισόρροπη, υπεύθυνη και μακροχρόνια βιώσιμη ανάπτυξη, σε έναν κόσμο αυξανόμενων περιβαλλοντικών και κοινωνικών εντάσεων και ταχύτατων τεχνολογικών εξελίξεων.
H Ενιαία Ετήσια Έκθεση Απολογισμού 2017 είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://www.titancement.com/integrated_report_2017_GR.pdf  
Oρόσημα του 2017

-Καταγραφή ισχυρών μεγεθών στα οικονομικά αποτελέσματα, κυρίως λόγω της συνέχισης της δυναμικής πορείας της αγοράς στις ΗΠΑ.
-Συστηματική μείωση του κόστους δανεισμού και παράλληλη διαφοροποίηση των πηγών χρηματοδότησης. Έκδοση νέου ομολογιακού δανείου επταετούς διάρκειας, ύψους 350 εκατ. (συμπεριλαμβανομένης της συμπληρωματικής έκδοσης του Ιανουαρίου 2018) με ετήσιο επιτόκιο 2,375%, που επιμηκύνει τη χρονική διάρθρωση των δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου.
-Συνέχιση των επενδύσεων με στόχο τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας. Το 2017 επενδύθηκαν 123 εκατ. για μεταξύ άλλων τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, αύξηση της χρήσης εναλλακτικών καυσίμων, μείωση του αποτυπώματος CO2, υιοθέτηση ψηφιακών πρωτοβουλιών και ενίσχυση της καινοτομίας.
-Ορισμός συγκεκριμένων δεικτών απόδοσης (KPIs) για το επόμενο ορόσημο μας, το 2020, αναγνωρίζοντας ανάμεσά τους την κλιματική αλλαγή και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου ως ύψιστη προτεραιότητα για τη βιομηχανία μας.
-Ανανέωση της δέσμευσής μας ως Μέλη του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ (UNGC), βάσει του νέου του λειτουργικού μοντέλου και ευθυγράμμιση των στόχων μας με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, οι οποίοι καλύπτουν τα επόμενα χρόνια ως το 2030.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης