Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες στη Wall Street, με τους φόβους για εμπορικό πόλεμο ξανά στο προσκήνιο

Οριακές απώλειες στη Wall Street, με τους φόβους για εμπορικό πόλεμο ξανά στο προσκήνιο
Με ήπιες απώλειες άνοιξε η Wall Street, με τα αντίποινα που επέβαλε η Κίνα στις ΗΠΑ να βρίσκονται στο επίκεντρο
Με ήπιες απώλειες άνοιξε σήμερα (2/4/2018) η Wall Street, με τα αντίποινα που επέβαλε η Κίνα στις ΗΠΑ να βρίσκονται στο επίκεντρο, καθώς επανέρχεται η ανησυχία για ενδεχόμενο ξέσπασμα εμπορικού πολέμου, ενώ τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης παραμένουν κλειστά για τον εορτασμό του Πάσχα των Καθολικών.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,1% στις 24.070 μονάδες, ο S&P 500 σημείωνε πτώση 0,3% στις 2.632 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,6% χαμηλότερα, στις 7.020 μονάδες.


Η Κίνα πέρασε στην αντεπίθεση το σαββατοκύριακο, ανακοινώνοντας την επιβολή επιπρόσθετων εισαγωγικών δασμών ύψους έως και 25% σε 128 προϊόντα που εισάγονται στη χώρα από τις ΗΠΑ, όπως κατεψυγμένο χοιρινό κρέας, κρασί, φρούτα, ξηρούς καρπούς διαφόρων ειδών.
Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στους δασμούς 25% στον εισαγόμενο χάλυβα και 10% στο εισαγόμενο αλουμίνιο που επέβαλαν οι ΗΠΑ, όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας.
Οι ΗΠΑ επέβαλαν, παράλληλα, δασμούς στις εισαγωγές μιας σειράς κινεζικών αγαθών, το ύψος των οποίων θα μπορούσε να φτάσει έως τα 60 δισ. δολ.
Το κρατικό κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μετέδωσε ότι οι δασμοί αυτοί συνδυαστικά θα έχουν κόστος 3 δισ. δολ. για αμερικανικές εταιρείες.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών παραμένει η μετοχή της Amazon, καθώς η μεγαλύτερη διαδικτυακή εταιρεία λιανικής πώλησης στον κόσμο βρέθηκε ξανά στο στόχαστρο του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, κατηγορώντας την ότι δεν καταβάλει αρκετούς φόρους και ότι λαμβάνει αδικαιολόγητα φθηνές χρεώσεις από την Αμερικανική Υπηρεσία Ταχυδρομείων.
Σε ανάρτησή του στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως «η Αμερικανική Υπηρεσία Ταχυδρομείων χάνει κατά μέσο όρο 1,5 δολάρια για κάθε δέμα που παραδίδει για λογαριασμό της Amazon».
«Αυτό σημαίνει δισεκατομμύρια δολάρια.
Αν η Αμερικανική Υπηρεσία Ταχυδρομείων αύξανε τις τιμές της για τα δέματα, το κόστος διανομής της Amazon θα αυξανόταν κατά 2,6 δισ. δολάρια.
Αυτή η αισχροκέρδεια εις βάρος των Ταχυδρομείων πρέπει να σταματήσει.
Η Amazon πρέπει να πληρώνει το πραγματικό κόστος (και τους φόρους της) τώρα», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Όπως σχολιάζει το Reuters, με το σχόλιο αυτό επανέλαβε τις κατηγορίες που είχε διατυπώσει για πρώτη φορά την Πέμπτη σχετικά με την εταιρεία.
Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού υποχωρεί σήμερα κατά 2,3%.
Ο τεχνολογικός κλάδος βρίσκεται ξανά υπό πίεση σήμερα, με τις μετοχές των Facebook, Netflix και Alphabet όλες να κινούνται χαμηλότερα.
Οι ανησυχίες σχετικά με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook άσκησαν ισχυρές πιέσεις στον κλάδο τον περασμένο μήνα, με τη μετοχή του μέσου κοινωνικής δικτύωσης να υποχωρεί κατά 10,4% στο σύνολο του Μαρτίου.
Σε άλλα εταιρικά νέα, η μετοχή της Humana ενισχύεται κατά 6%, στον απόηχο δημοσιευμάτων που ανέφεραν ότι η Walmart ενδιαφέρεται να εξαγοράσει την εταιρεία ασφάλισης υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης