Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αμερικανικά και Γαλλικά στρατεύματα κατέφθασαν στη Manbitz της Συρίας

Αμερικανικά και Γαλλικά στρατεύματα κατέφθασαν στη Manbitz της Συρίας
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR).
Ενισχύσεις που αποτελούνται από Αμερικανούς και Γάλλους στρατιώτες, καταφθάνουν στη Manbitz και αναπτύσσονται κατά μήκος των γραμμών που έχουν εδραιωθεί από την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», μπαίνοντας «σφήνα» μεταξύ του Τουρκικού Στρατού και των δυνάμεων του SDF.
Μπορεί ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump να δήλωσε πρόσφατα πως οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν «σύντομα» από τη Συρία, οι νεότερες εξελίξεις όμως φαίνεται να μην υποστηρίζουν αυτό τον ισχυρισμό. Αντιθέτως, φαίνεται πως η Συμμαχία δε σκοπεύει να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος και να αφήσει το παραμικρό περιθώριο στα εξτρεμιστικά στοιχεία της περιοχής να ξανασηκώσουν κεφάλι.
Παρά το γεγονός πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλές αναφορές σε ξένες πηγές για αφίξεις αμερικανικών και γαλλικών ενισχύσεων και ανάπτυξή τους απέναντι από τις τουρκικές θέσεις, δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα φωτογραφίες και video. Το σίγουρο είναι πως τα ήδη υπάρχοντα αμερικανικά, κυρίως αλλά όχι μόνο, στρατεύματα, παραμένουν στη περιοχή ως «εγγυήτρια δύναμη», προς αποτροπή επεκτατικών ορέξεων του «σουλτάνου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης