Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dijsselbloem για προσφυγικό: Δεν μπορούμε να αφήσουμε μόνους Ιταλούς και Έλληνες

Dijsselbloem για προσφυγικό: Δεν μπορούμε να αφήσουμε μόνους Ιταλούς και Έλληνες
«Πρέπει να επικεντρωθούμε στους συνοριακούς ελέγχους και στην κοινή προστασία των εξωτερικών μας συνόρων» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem
Την ανάγκη στήριξης της Ελλάδας και της Ιταλίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης τόνισε με συνέντευξη του στο BBC, ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.
«Πρέπει να επικεντρωθούμε στους συνοριακούς ελέγχους και στην κοινή προστασία των εξωτερικών μας συνόρων.
Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους Ιταλούς και τους Έλληνες μόνους σε αυτό», τόνισε ο Dijsselbloem.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας είπε ακόμη ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, δεν έχει πείσει ακόμα το μπλοκ να ακολουθήσει τα σχέδιά του για μια βαθύτερη πολιτική ένωση και πρόσθεσε ότι αυτές οι ιδέες δεν θα υλοποιηθούν στο εγγύς μέλλον.
Ωστόσο, μιλώντας για την Ε.Ε. στην μετά Brexit εποχή ο Dijsselbloem δήλωσε ότι τα αμφιλεγόμενα σχέδια της Γαλλίας για έναν υπουργό Οικονομικών για την ευρωζώνη, αποτελούν πραγματικά «ένα σύμβολο βαθύτερης ολοκλήρωσης».
«Οι οικονομικές πτυχές του οράματός του για ολοκλήρωση είναι πολύ λιγότερο σημαντικές από την ασφάλεια και την ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης», είπε προσθέτοντας ότι οι οικονομικές προτάσεις Macron δεν θίγουν τις πραγματικές αδυναμίες της Ευρώπης, στις οποίες περιλαμβάνονται «τα σύνορα, η ασφάλεια και η υπερεξάρτηση από τις τράπεζες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης