Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα χρηματοδοτεί με 64 δισ δολάρια πρόγραμμα για την εξάλειψη της φτώχειας

Η Κίνα χρηματοδοτεί με 64 δισ δολάρια πρόγραμμα για την εξάλειψη της φτώχειας
Η Κίνα κατάφερε από το 2012 έως το 2017 να μειώσει το ποσοστό φτώχειας από το 10,2% στο  3,1%
Η Αναπτυξιακή τράπεζα της Κίνας (CDB) αποφάσισε να δώσει 63,77 δις δολαρίων για την αντιμετώπιση της φτώχιας στην Κίνα, ένα φιλόδοξο σχέδιο που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση του Πεκίνου.
Σύμφωνα με το Reuters, το πλάνο, που θεωρείται το μεγαλύτερο της τράπεζας θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή υποδομών, τη μετεγκατάσταση των φτωχών κατοίκων, την ανάπτυξη των τοπικών βιομηχανιών, την υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση σε περιοχές που πλήττονται από τη φτώχεια.
Το Πεκίνο έχει χαρακτηρίσει τη φτώχεια ως μια από τις «τρεις κρίσιμες μάχες» του, παράλληλα με την πρόληψη κινδύνων και τη ρύπανση.
Σε αυτούς τους τρείς βασικούς στόχους αναφέρθηκε και ο κινέζος πρωθυπουργός Li Keqiang στην έκθεση του Μαρτίου που παρουσίασε στο κοινοβούλιο, υπογραμμίζοντας πως «είναι καθοριστικής σημασίας για την οικοδόμηση μιας ευημερούσας κοινωνίας από κάθε άποψη».
Η Κίνα σκοπεύει να μειώσει τον αριθμό των φτωχών στις αγροτικές περιοχές κατά πάνω από 10 εκατομμύρια το 2018, συμπεριλαμβανομένων 2,8 εκατομμυρίων ανθρώπων που θα μετεγκατασταθούν από αφιλόξενες περιοχές. Η κυβέρνηση δήλωσε ότι αποσκοπεί στην εξάλειψη της φτώχειας έως το 2020.
Περισσότεροι από 68,5 εκατομμύρια άνθρωποι δεν θεωρούνται πλέον κάτω από τα επίπεδα της φτώχειας στην Κίνα από το 2012 έως το 2017, διάστημα στο οποίο μειώθηκε το ποσοστό φτώχειας από 10,2% σε 3,1%».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης