Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stern: Τέσσερα εκατομμύρια Γερμανοί τουρίστες θα κατακλύσουν την Ελλάδα το 2018

Stern: Τέσσερα εκατομμύρια Γερμανοί τουρίστες θα κατακλύσουν την Ελλάδα το 2018
H ζήτηση για τα νησιά της Ρόδου, της Κρήτης και των Κυκλάδων συνεχίζει να αυξάνεται από τους Γερμανούς τουρίστες
Κρίση - μια λέξη που έχει συνδεθεί αναπόφευκτα με την Ελλάδα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και οκτώ χρόνια, δεν υπάρχουν χρήματα, χαμηλοί μισθοί και μία ερημωμένη οικονομία, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Stern, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως ο τουρισμός παραμένει η βαριά βιομηχανία της χώρας και δεν επλήγη τόσο, όσο άλλοι τομείς.
Σύμφωνα με το περιοδικό, που επικαλείται τα πρώτα στοιχεία των κρατήσεων το 92% που παρατηρείται, προϊδεάζουν μία νέα χρονιά – ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.
«Περιμένουμε ένα πολύ καλό έτος γα την Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα βλέπουμε περιθώρια για περαιτέρω ανάπτυξη", αναφέρει ο Peter Strub από την εταιρεία Studiosus.
Η τουριστική άνθηση, παρά την αυξημένη φορολογία στα νησιά, οφείλεται εν πολλοίς στους Γερμανούς τουρίστες, σύμφωνα με το Stern.
Συγκεκριμένα, η ζήτηση για τα νησιά της Ρόδου, της Κρήτης και των Κυκλάδων συνεχίζει να αυξάνεται.
Τα ελληνικά ξενοδοχεία, που φιλοξένησαν 3,7 εκατομμύρια τουρίστες από τη Γερμανία το 2017, θα πρέπει να ετοιμάζονται για τουλάχιστον 4 εκατομμύρια το 2018.
Ο αριθμός αυτός θα είναι σχεδόν διπλάσιος των δύο εκατομμυρίων Γερμανών τουριστών το 2012, που ήταν κομβικό σημείο στην παρατεταμένη ελληνική κρίση.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης