Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Erdogan προκαλεί χαιρέτισε μουσουλμανικά εντός της Αγίας Σοφίας - Νέα επίθεση στη Δύση

Ο Erdogan προκαλεί χαιρέτισε μουσουλμανικά εντός της Αγίας Σοφίας - Νέα επίθεση στη Δύση
Μάλιστα κατηγόρησε την Ευρώπη λέγοντας ότι «κατέστρεψαν τον πολιτισμό μας, περισσότερο από τη Δύση, εκείνοι που έχουν τη δυτική νοοτροπία»
Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan εντός  της Αγίας Σοφίας με αφορμή πολιτιστική εκδήλωση σήμερα (31/3/2018).
Να σημειωθεί ότι, κατά την είσοδό του χαιρέτησε με τα τέσσερα δάχτυλα, τον χαιρετισμό δηλαδή των Αδελφών Μουσουλμάνων της Αιγύπτου που πλέον έχει υιοθετήσει, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ από την Κωνσταντινούπολη.


Ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις του τόνισε, «δυστυχώς αυτοί που έχουν νοοτροπία πιο Βυζαντινή από το Βυζάντιο και πιο δυτική από τη Δύση, δεν γνωρίζουν την αξία της κληρονομιάς που μας άφησαν οι πρόγονοί μας».
Μάλιστα κατηγόρησε την Ευρώπη αλλά και τον ιδρυτή του τουρκικού κράτους, Kemal Ataturk λέγοντας ότι «κατέστρεψαν τον πολιτισμό μας, περισσότερο από τη Δύση, εκείνοι που έχουν τη δυτική νοοτροπία».



Επίσης κατηγόρησε όλους όσοι «μετέτρεψαν τα τζαμιά σε μουσεία», όπως είπε, προσθέτοντας «όπως αυτός ο χώρος.
Μετέτρεψαν τα τζαμιά μας σε στάβλους».
Να σημειωθεί ότι οι νέες προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις του Τούρκου προέδρου λαμβάνουν χώρα σήμερα (31/3/2018) Μεγάλο Σάββατο των Καθολικών και μία εβδομάδα πριν από το Πάσχα των Ορθοδόξων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης