Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέα εξέλιξη - Τηλεφωνική επικοινωνία του Trump με τον Erdogan - Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες

Νέα εξέλιξη - Τηλεφωνική επικοινωνία του Trump με τον Erdogan - Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες
Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή απασχόλησαν την τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου των ΗΠΑ με τον Τούρκο ομόλογό του
Εν μέσω σημαντικών εξελίξεων στην περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump με τον Τούρκο ομόλογό του Recep Tayyip Erdogan.
Να σημειωθεί ότι, η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών έρχεται χρονικά σε μία περίοδο κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικότητας, τόσο στο Αιγαίο, όσο και την κυπριακή ΑΟΖ ενώ παράλληλα συνεχίζεται η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από το καθεστώς της Άγκυρας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Τουρκίας, η συζήτηση των δύο ανδρών περιστράφηκε γύρω από τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή αλλά και τη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών.
Επίσης οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Επιπλέον οι δύο άνδρες συζήτησαν για την προώθηση των κοινών τους στόχων ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ αλλά και να εργαστούν επί θεμάτων, που επηρεάζουν τις διμερείς τους σχέσεις.  
Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και το Ιράκ και την αντιτρομοκρατική εκστρατεία.
Ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να έθεσε το θέμα των ανθρωπίνων απωλειών των Παλαιστινίων στις διαδηλώσεις στα σύνορα Γάζας – Ισραήλ, καθώς και το ζήτημα του ισραηλινού αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης