Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με «μπαράζ» απελάσεων διπλωματών συνεχίζει τα αντίποινα για την υπόθεση Skripal η Ρωσία

Με «μπαράζ» απελάσεων διπλωματών συνεχίζει τα αντίποινα για την υπόθεση Skripal η Ρωσία
Την απέλαση 59 διπλωματών από 23 χώρες ανακοίνωσε η Ρωσία
Την απέλαση 59 διπλωματών από 23 χώρες ανακοίνωσε σήμερα (30/3/2018) η Ρωσία, στο πλαίσιο των αντιποίνων της για την απέλαση Ρώσων αξιωματούχων από μια σειρά χωρών, στον απόηχο της υπόθεσης δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην κατασκόπου Sergei Skripal και της κόρης του στη Βρετανία.
Χθες, η Μόσχα είχε ανακοινώσει την απέλαση 60 Αμερικανών διπλωματών και το κλείσιμο του προξενείου των ΗΠΑ στην Αγία Πετρούπολη.
Οι πρεσβευτές πολυάριθμων χωρών της ΕΕ κλήθηκαν στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκαν για τα μέτρα που ελήφθησαν και τους αφορούν.
Το «Reuters» μετέδιδε ότι στο υπουργείο Εξωτερικών της Μόσχας εθεάθησαν να φτάνουν με τα επίσημα αυτοκίνητά τους αξιωματούχοι των πρεσβειών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Ολλανδίας, της Κροατίας, του Βελγίου, της Ουκρανίας, της Σουηδίας, της Αυστραλίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας και του Καναδά.
Ειδικότερα, εκλήθησαν ανώτεροι υπάλληλοι πρεσβειών από την Αυστραλία, την Αλβανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Ολλανδία, την Κροατία, την Ουκρανία, τη Δανία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, τη Μολδαβία, την πΓΔΜ, τη Ρουμανία, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, τον Καναδά και την Τσεχία.
Η Ρωσία απέλασε, μεταξύ άλλων, δύο Ισπανούς διπλωμάτες, έναν Νορβηγό, έναν Ιρλανδό, έναν Κροάτη, τέσσερις Γερμανούς, τρεις Τσέχους, δύο Ολλανδούς, δύο Ιταλούς, τρεις Λιθουανούς, τέσσερις Πολωνούς, τέσσερις Καναδούς.
«Η απόφαση της Μόσχας δεν μας εκπλήσσει» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Heiko Maas.
«Ακόμη και υπό τις παρούσες συνθήκες εμείς παραμένουμε έτοιμοι για διάλογο με τη Ρωσία και να εργαστούμε τόσο στο θέμα της ασφάλειας στην Ευρώπη όσο και στην ανάπτυξη εποικοδομητικών σχέσεων στο μέλλον μεταξύ των χωρών μας», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης