Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Marketwatch: Γιατί οι επενδυτές πρέπει να ανυπομονούν για τον Απρίλιο

Marketwatch: Γιατί οι επενδυτές πρέπει να ανυπομονούν για τον Απρίλιο
Ιστορικά ισχυρός μήνας για τις μετοχές ο Απρίλιος
Ο Μάρτιος ήταν ιδιαίτερα «σκληρός» για τη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ, με τον δείκτη Nasdaq να καταγράφει τις χειρότερες μηνιαίες του επιδόσεις σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών.
Ωστόσο, όπως αναφέρει το «Marketwatch», η άνοιξη ευνοεί παραδοσιακά τους επενδυτές.
Σύμφωνα με το Stock Trader’s Almanac, ο Απρίλιος είναι ιστορικά ισχυρός μήνας για τις μετοχές, με τον Dow Jones Industrial Average να ενισχύεται κατά μέσο όρο κατά 1,9% βάσει δεδομένων από το 1950.
Μάλιστα, με βάση τη μέση μηνιαία απόδοση, ο Απρίλιος είναι ο καλύτερος μήνας του έτους για τον Dow, ενώ είναι ιδιαίτερα θετικός και για άλλους μεγάλους δείκτες.
Ειδικότερα, είναι ο τρίτος καλύτερος μήνας του έτους τόσο για τον S&P 500 όσο και για τον δείκτη μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000.
Ο S&P 500 έχει ενισχυθεί κατά 1,5% κατά μέσο όρο τον Απρίλιο, όσο και ο Russell 2000.
Για τον Nasdaq, ο Απρίλιος είναι ο τέταρτος καλύτερος μήνας, με μέσο κέρδος 1,4%.
Ωστόσο, ενώ οι επενδυτές θα «καλωσόριζαν» αναμφισβήτητα τέτοια κέρδη, μια άνοδος τέτοιου μεγέθους δεν θα ήταν αρκετή για να οδηγήσει τους δείκτες πίσω στα επίπεδα - ρεκόρ.
Ο Dow βρίσκεται σήμερα κατά 9,4% κάτω από τα ιστορικά υψηλά του, ο S&P απέχει κατά 8,1% και ο Nasdaq κατά 7,5%.
Σύμφωνα με στοιχεία της LPL Financial, ο Απρίλιος συνοδευόταν από ισχυρά κέρδη τα τελευταία χρόνια.
Τα τελευταία δέκα χρόνια, ο Απρίλιος ήταν ένας θετικός μήνας για τον S&P 500 στο 90% των περιπτώσεων, με μέση άνοδο 2,2%.


Σημειώνεται ότι στο σύνολο του Μαρτίου, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 3,7%, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 2,7% και ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 2,9%.
Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη μηνιαία πτώση και για τους τρεις δείκτες, και η μεγαλύτερη για τον Nasdaq από τον Ιανουάριο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης