Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

MIM-104 Patriot στο Κορωπί; O πόλεμος που δεν έγινε...

MIM-104 Patriot στο Κορωπί; O πόλεμος που δεν έγινε...
Η μετακίνηση του Α/Α συστήματος έγινε σε προγραμματισμένη άσκηση.
Στις 28/3/2018, παρατηρήθηκε μετακίνηση συστοιχίας MIM-104 Patriot, από τη μονάδα στην οποία εδρεύει, σε άλλο σημείο λίγα χιλιόμετρα μακριά, στα πλαίσια προγραμματισμένης (από καιρό) άσκησης που διεξάγεται κάθε δυο χρόνια. Εχθές μάλιστα, η συστοιχία επέστρεψε στην αρχική της μονάδα μετά το πέρας της ασκήσεως, όπως παρατήρησαν εκατοντάδες οδηγοί που τη συνάντησαν. Για ευνόητους λόγους, δεν αποκαλύπτουμε τις τοποθεσίες μετακίνησης.
Εξαιτίας της τριβής στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, λόγω της κράτησης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, εμφανίστηκαν άρθρα περί «αιφνιδιαστικής μετακίνησης συστοιχίας Πάτριοτ» (από το Πατριώτης άραγε;), τα οποία δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα.
Σύμφωνα με τις δικές μας απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, η μετακίνηση των αντιαεροπορικών πυραύλων, δεν έχει να κάνει με κάποια πολεμική προετοιμασία, αλλά έλαβε χώρα εξαιτίας προγραμματισμένης άσκησης, η οποία κρίθηκε απόλυτα επιτυχής. Τέτοιες μετακινήσεις είναι απόλυτα συνηθισμένες στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συστοιχίες Patriot προστατεύουν το Λεκανοπέδιο και ευαίσθητες εγκαταστάσεις για την Εθνική μας Άμυνα, και την οικονομία της χώρας. Οι εκτοξευτές και τα ραντάρ φυσικά και βρίσκονται σε στρατόπεδα και εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας σε καιρό ειρήνης, και σε καθεστώς καθημερινής επιφυλακής. Δηλαδή οι συστοιχίες Patriot είναι ο άγρυπνος φύλακας του Λεκανοπεδίου (κι όχι μόνο), 24/7. Κάπου κοντά στα σπίτια μας, κάποιοι άνθρωποι ξενυχτούν πάνω από οθόνες ραντάρ, συντηρώντας ευαίσθητο εξοπλισμό, χωρίς τα μέσα που απαιτούνται, ενώ την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι από εμάς χαιρόμαστε την καθημερινότητά μας.
Σε καιρό πολέμου οι συστοιχίες θα μετακινηθούν σε διάφορες, απολύτως απόρρητες τοποθεσίες, όπου και θα καλύψουν με μια αδιαπέραστη ομπρέλλα μεγάλο μέρος του ελληνικού χώρου. Οι χώροι διασποράς δεν είναι γνωστοί. Η Πολεμική Αεροπορία αυτές τις μέρες μετακίνησε συστοιχίες όχι στους προβλεπόμενους χώρους διασποράς, αλλά σε τοποθεσία άσκησης, όπου εξετάστηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται.
Το ότι κάποια ΜΜΕ, και κάποια πεφωτισμένα site ή έντυπα θεώρησαν πως «πάμε πόλεμο», αυτό μας ξεπερνάει. Εντάξει, είπαμε να κοροϊδεύουμε τους Τούρκους που θεώρησαν πως η προηγούμενη διακλαδική άσκηση έχει να κάνει με την ανακατάληψη των Ιμίων, αλλά κι εμείς δεν πάμε πίσω.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης