Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνήγορος των 8 Τούρκων αξιωματικών: Εκτός νομιμότητας η σκέψη για ανταλλαγή

Συνήγορος των 8 Τούρκων αξιωματικών: Εκτός νομιμότητας η σκέψη για ανταλλαγή
Εικασίες χαρακτήρισε ο συνήγορος των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, Χρήστος Μυλωνόπουλος, τα περί ανταλλαγής με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς 
Τα περί ανταλλαγή των Τούρκων αξιωματικών με τους Έλληνες στρατιωτικούς απορρίπτει ο δικηγόρων των πρώτων.
«Η σκέψη για οποιαδήποτε ανταλλαγή είναι εκτός νομιμότητος» δήλωσε στην τηλεόραση του Σκάι ο συνήγορος των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, Χρήστος Μυλωνόπουλος.
«Επομένως η δήλωση αυτή εάν έχει γίνει έτσι όπως έχει μεταδοθεί βρίσκεται σε ένα πεδίο απλής εικασίας.
Ακόμα και στην υποθετική περίπτωση που τα δύο κράτη είχαν συμφωνήσει κάτι τέτοιο, δεν θα μπορούσε να γίνει οποιαδήποτε ανταλλαγή διότι θα επέμβει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της ανταλλαγής άνοιξε εμμέσως ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι δίκαιο πως αυτοί που ασχολούνται τόσο για τους δύο Έλληνες στρατιώτες να μην έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών που αφού ενεπλάκησαν σε πραξικόπημα στην Τουρκία διέφυγαν στην Ελλάδα».
Το θέμα, όμως, πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις μετά τη δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, ο οποίος δήλωσε «αν αποφασίσουν οι ηγεσίες των δυο χωρών ότι μπορούν να παρακάμψουν την ελληνική και την τουρκική δικαιοσύνη και να προβούν σε μια τέτοια ανταλλαγή, πιστεύω ότι θα μπορούσε να τελειώσει το θέμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης