Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυση Erdogan κατά του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Kilicdaroglu

Μήνυση Erdogan κατά του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Kilicdaroglu
Ο Kilicdaroglu συνέδεσε τον Erdogan με τον Gülen, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016
Αγωγή κατά του επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης κατάθεσε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, για «αβάσιμα» σχόλιά του, στα οποία συνέδεσε τον πρόεδρο με τον μουσουλμάνο ιερωμένο Gülen, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.
Ο ιερωμένος Fethullah Gülen ήταν κάποτε στενός σύμμαχος της κυβέρνησης του Erdogan, όμως τα τελευταία χρόνια υπήρξε ρήξη στις σχέσεις τους.
Το 2016 οι τουρκικές αρχές χαρακτήρισαν τρομοκρατική οργάνωση την κίνηση του Gülen και κατηγόρησαν τους υποστηρικτές του ότι αργότερα την ίδια χρονιά υποκίνησαν το στρατιωτικό πραξικόπημα κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους 250 άνθρωποι.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση κατηγορούμενοι για σχέσεις με την κίνηση του Gülen στο πλαίσιο της καταστολής που ακολούθησε την απόπειρα ανατροπής του Erdogan.
Ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Kemal Kilicdaroglu δήλωσε αυτή την εβδομάδα πως ο Erdogan βρισκόταν πιο κοντά στον Γκιουλέν απ’ ό,τι οποιοσδήποτε άλλος τούρκος πολιτικός.
«Το πολιτικό σκέλος του γκιουλενιστικού δικτύου είναι το πρόσωπο που κατέχει την προεδρία», δήλωσε ο Kilicdaroglu σε ομιλία του προς μέλη του κόμματός του στην Άγκυρα.
«Το υπ’ αριθμόν ένα πολιτικό σκέλος του γκιουλενιστικού δικτύου, ο υπ’ αριθμόν ένα κατηγορούμενος, είναι το πρόσωπο που κατέχει την προεδρία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης