Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παραιτήθηκε της υποψηφιότητας για τη διοίκηση του ΕΦΚΑ ο Μαρίνος μετά την εμπλοκή

Παραιτήθηκε της υποψηφιότητας για τη διοίκηση του ΕΦΚΑ ο Μαρίνος μετά την εμπλοκή
Χθες η ΝΔ έθεσε θέμα ηθικής τάξης για την τοποθέτηση του Ευστάθιου Μαρίνου στη θέση του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ
Παραιτήθηκε από την υποψηφιότητά του ο προτεινόμενος διοικητής του ΕΦΚΑ Ευστάθιος Μαρίνος μετά την εμπλοκή που προκλήθηκε χθεςστην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Μετά την παραίτησή του αναβάλλεται η ψηφοφορία που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Νωρίτερα, να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τη θέση του διοικητή ΕΦΚΑ, για ηθικούς λόγους, ζήτησε πό τον Στάθη Μαρίνο ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος.
Χθες η ΝΔ έθεσε θέμα ηθικής τάξης για την τοποθέτηση του Ευστάθιου Μαρίνου στη θέση του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής ΔΕ
Το ζήτημα μάλιστα προκάλεσε και ενδοκυβερνητικούς τριγμούς με 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητούν την πρόταση Πετρόπουλου και την ψηφοφορία να μένει στον αέρα.
Όπως καταγγέλλει η ΝΔ, ενώ ο κ. Μαρίνος διατελούσε σύμβουλος του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΗΔΙΚΑ, η εταιρεία έδινε με απευθείας αναθέσεις δουλειές στον συνεταίρο του κ. Μαρίνου και στην εταιρία Πληροφορικής της οποίας ο ίδιος (σ.σ. Ε. Μαρίνος) ήταν διαχειριστικός εταίρος.
Την αποκάλυψη έκανε ο τομεάρχης εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, προσθέτοντας μάλιστα πως μόλις προχθές σύμφωνα με τη Διαύγεια η ΗΔΙΚΑ έδωσε έργο 20.000 ευρώ στον Γεώργιο Καρκαλή (σ.σ. συνεταίρο Ε. Μαρίνου), καλώντας τον υποψήφιο διοικητή να δώσει εξηγήσεις.
Ο κ. Μαρίνος απαντώντας στις κατηγορίες των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας παραδέχτηκε την σχέση του με τον κ. Καρκαλή: «Όντως ήταν συνέταιρος μου μέχρι χθες.
Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και πολύ γνωστός ηλεκτρολόγος.
Στην Ελλάδα έχουμε λίγο κόσμο σε αυτό το επίπεδο.
Και για αυτό ο κόσμος αυτός ανακυκλώνεται.
Ο Καρκαλής συνεργάζεται με την ΗΔΙΚΑ ως ελεύθερος επαγγελματίας».

Εσωκομματικοί τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ

Εν τω μεταξύ κατά την έναρξη της ψηφοφορίας της πρότασης του κ. Πετρόπουλου προέκυψε ότι και εσωκομματικό θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς 3 βουλευτές του κόμματος και συγκεκριμένα ο Γιώργος Βαρεμένος, η Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο Μάκης Μπαλαούρας ψήφισαν θετικά μεν με ερωτηματικό δε για τον Ευστάθιο Μαρίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης