Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Όχι» Μητσοτάκη σε Γεννηματά για τη συνταγματική αναθεώρηση

«Όχι» Μητσοτάκη σε Γεννηματά για τη συνταγματική αναθεώρηση
Δεν υπάρχουν οι κατάλληλες πολιτικές συνθήκες για συναίνεση με την κυβερνητική πλειοψηφία τόνισε ο κ.Μητσοτάκης
Την άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά για διάλογο για την αναθεώρηση Συντάγματος, γνωστοποίησε σήμερα, η εκπρόσωπος της ΝΔ, ΜΑρία Σπυράκη.
Ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε το πρωί με την Φώφη Γεννηματά, και της είπε ότι η  θέση του είναι ότι δεν είναι του παρόντος η αναθεώρηση καθώς απαιτούνται ευρείες συναινέσεις που δεν διαμορφώνονται με ευθύνη του κ. Τσίπρα. Η πρόταση της ΝΔ για ευρεία αναθεώρηση πηγαίνει πολύ πέρα πέρα από τα σωστά σημεία που σωστά βάζει η κ. Γεννηματά.
Πίσω από την άρνηση της αναθεώρησης βρίσκεται η πολιτική επιλογή του κ. Μητσοτάκη να μην μπει σε κανενός είδους διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ώστε να μείνουν οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πολιτικά απομονωμένοι.
Στο θέμα αυτό είναι σε συναντίληψη με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος επιτέθηκε στην Φώφη Γεννηματά για την πρωτοβουλία της και τον Ανδρέα Λοβέρδο.
Στο βάθος όμως υπάρχουν οι γενικότερες πολιτικές συγκλίσεις πριν και μετά τις εκλογές, που ξεπερνούν την αναθεωρητική διαδικασία. Στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής συγκρούονται οι δύο τάσεις. Η μία που λέει καμία συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, προεκλογική σύμπλευση και μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ. Την υποστηρίζουν οι δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Novartis Βαγγέλης Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος, αλλά και οι εναπομείναντες πάλαι ποτέ σημιτικοί εκσυγχρονιστές. Η άλλη τάση λέει ότι δεν μπορεί η κεντροαριστερά να μην συζητά με την αριστερά για τα θέματα που μπορεί να υπάρχουν συγκλίσεις. Στην γραμμή αυτή κινείται εκτός από την Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος ήδη συναντήθηκε για άλλο θέμα με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Σπ. Γκουτζάνης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης