Τελευταία Νέα
Οικονομία

Fratzscher (DIW): Απαραίτητη η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους για την προσέλκυση επενδύσεων μετά το πρόγραμμα

Fratzscher (DIW): Απαραίτητη η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους για την προσέλκυση επενδύσεων μετά το πρόγραμμα
O Marcel Fratzscher επεσήμανε την ανάγκη μείωσης του ελληνικού χρέους
Την ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να προσελκύσει νέες επενδύσεις επεσήμανε σε συνέντευξη του στους Financial Times, o Marcel Fratzscher από το German Institute for Economic Research (DIW).
Αναφερόμενος στη γερμανική οικονομία αλλά και στα τεράστια χρέη των δήμων, ο Fratzscher τόνισε πως είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους.
«Αυτό που βρίσκω ενδιαφέρον είναι -μιας και κάνετε παραλληλισμούς με την Ευρώπη- ότι στην Ευρώπη συζητάμε για την Ελλάδα.
Είναι σαφές σε όλους ότι η Ελλάδα χρειάζεται κούρεμα.
Το χρέος είναι τόσο υψηλό και δεν είναι βιώσιμο.
Δεν μπορείς να έχεις αυτά τα επίπεδα χρέους.
Πρέπει να ελαφρώσεις το βάρος, για να μπορεί -μετά την έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα τον Αύγουστο- να συνεχίσει να προσελκύει επενδύσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον ίδιος κανείς δεν έχει ρωτήσει το έαν δεν θα πρέπει να έχουν κούρεμα και απομείωση για τους δήμους της Γερμανίας.
«Διότι είναι το ίδιο θέμα.
Είναι υπερχρεωμένοι, που σημαίνει ότι δεν έχουν αυτονομία, ή την ικανότητα να ξοδεύουν με σύνεση, να επενδύουν στις υποδομές, να επενδύουν σε σχολεία, και να κάνουν κι άλλα πράγματα που θα βελτιώσουν την οικονομική τoυς βαρύτητα.
Και το βρίσκω ενδιαφέρον ότι συζητάμε για την Ελλάδα και για κούρεμα του ελληνικού χρέους, αλλά όχι για κούρεμα στη Γερμανία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης