Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων διατήρησε στο «κόκκινο» τον μαύρο χρυσό

Η αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων διατήρησε στο «κόκκινο» τον μαύρο χρυσό
Στα 64,38 το αμερικανικό αργό και στα 69,52 δολ. το Brent
Πτωτικά κινήθηκε, για μία ακόμη συνεδρίαση, η τιμή του πετρελαίου, καθώς υπήρξε αναπάντεχη αύξηση των αποθεμάτων μαύρου χρυσού των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Αμερικανική Επιτροπή Ενέργειας (ΕΙΑ), τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 23 Μαρτίου 2018, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών που έκαναν λόγο για μια πτώση κατά 287.000 βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 3,5 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια πτώση κατά 2 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 2,1 εκατ. βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για μια μείωση κατά 1,6 εκατ. βαρέλια.



Οι αμερικανικές εισαγωγές αργού αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 1,066 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
Αποτέλεσμα της παραπάνω ανακοίνωσης ήταν το προθεσμιακό συμβόλαιο για το αμερικανικό αργό να υποχωρήσει 1,3% στα 64,38 δολάρια.
Ανάλογη πορεία ακολούθησε και το Brent, το οποίο έφθασε να υποχωρεί έως και 2%, αλλά τελικά «μάζεψε» τις απώλειές του κοντά στο 0,5% και διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 69,52 δολαρίων.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης