Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch, Blackstone: Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για bear αγορά

BofA Merrill Lynch, Blackstone: Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για bear αγορά
Αν και έχει αυξηθεί ο κίνδυνος για πτωτικό γύρισμα της Wall Street, δεν αναμένεται να συμβεί άμεσα 
Με τη Wall Street να έχει επιστρέψει σε αρνητικό έδαφος, οι επενδυτές έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται για το εάν η 9ετής bull αγορά έχει φτάσει στο τέλος της.
Πέρυσι, οι αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch παρέθεσαν μια σειρά 19 «προϋποθέσεων» που συντέλεσαν στις προηγούμενες bear αγορές.
Αν και αυτή τη στιγμή, αυτά τα σημάδια υποδηλώνουν ότι ο κίνδυνος για πτωτικό γύρισμα της Wall Street έχει αυξηθεί δεν αναμένεται ανατροπή.
Στο παρελθόν, οι bear αγορές συνέβαιναν όταν πληρούνται των 80% αυτών των προϋποθέσεων, μεταξύ των οποίων: αύξηση επιτοκίων, αύξηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, σύσφιξη πιστωτικών συνθηκών και αύξηση της μεταβλητότητας.
Αυτή τη στιγμή, 13 από τους 19 δείκτες έχουν ενεργοποιηθεί.
Πολλοί άλλοι, όπως η μείωση του χάσματος μεταξύ των αποδόσεων των μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων ομολόγων, πλησιάζουν.
«Είναι πολύ αργά να αντιδράσεις, όταν είσαι σε μια bear αγορά.
Θέλεις να ψάξεις για σημάδια ότι μπαίνεις σε bear αγορά» αναφέρεται σε πρόσφατη ανάλυση της αμερικανικής τράπεζας.
Πολλά από αυτά τα σημάδια που προκαλούν ανησυχία στους επενδυτές, όπως η άνοδος των αποτιμήσεων των μετοχών και τα στοιχεία για τοπ επενδυτικό κλίμα, έχουν αποδειχθεί αναξιόπιστοι τρόπο για να διαλέξεις την κορύφωση της αγοράς, επεσήμανε ο Dan Suzuki της Bank of America Merrill Lynch.
«Οι αποδόσεις στο τέλος των bull αγορών είναι κάποιες από τις ισχυρότερες.
Εάν είσαι ένας συντηρητικός επενδυτές, ενδέχεται αυτό να σημαίνει ότι θα βγάλεις κάποια κέρδη.
Αλλά εάν προσπαθείς να καρπωθείς όλες αυτές τις αποδόσεις, τότε θα πρέπει να περιμένεις» επισημαίνει ο ίδιος.

Blackstone: Η bull αγορά έχει δρόμο μπροστά της

Οι ανησυχίες σχετικά με τους δασμούς, την αύξηση των επιτοκίων, τον πληθωρισμό και τις αυξημένες αποτιμήσεις έχουν επισκιάσει τις θετικές ειδήσεις όπως τα υψηλότερα εταιρικά κέρδη και την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, υποστηρίζει ο Joe Zidle της Blackstone.
Και οι επενδυτές δεν έχουν ακόμα επωφεληθεί από τις αμερικανικές μετοχές, με τον ίδιο τρόπο που έκαναν στα τελευταία στάδια των προηγούμενων bull αγορών.
«Οι επενδυτές είναι απρόθυμοι να αγκαλιάσουν αυτή τη bull αγορά και τώρα θέλουν να ξέρουν πότε θα φτάσει στο τέλος της.
Το γεγονός ότι τόσο πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι φτάνει στο τέλος της μου ''λέει'' ότι έχει ακόμα δρόμο μπροστά της» επισημαίνει ο Zidle και καταλήγει «μόνο στο τέλος της bull αγοράς οι επενδυτές μπαίνουν μέσα και με τα δυο τους πόδια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης