Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: 5.000 θέσεις ίσως μεταφερθούν εκτός Βρετανίας λόγω Brexit

Reuters: 5.000 θέσεις ίσως μεταφερθούν εκτός Βρετανίας λόγω Brexit
Περίπου 5.000 θέσεις από τον χρηματοοικονομικό τομέα θα μπορούσαν να μεταφερθούν εκτός Βρετανίας εξαιτίας του Brexit, όπως προκύπτει από έρευνα του «Reuters»
Περίπου 5.000 θέσεις από τον χρηματοοικονομικό τομέα θα μπορούσαν να μεταφερθούν ή να δημιουργηθούν εκτός Βρετανίας μέχρι τον Μάρτιο του 2019, εξαιτίας του Brexit, όπως προκύπτει από έρευνα του «Reuters», στην οποία συμμετείχαν 119 εταιρείες.
Ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος κατά το ήμισυ σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα, ενώ ενδιαφέρον είναι ότι το Παρίσι δείχνει να ξεπέρασε τη Φρανκφούρτη ως ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους νέους ρόλους.
Η γαλλική πρωτεύουσα αναμένεται να κερδίσει 2.280 θέσεις εργασίας, η Φρανκφούρτη 1.420 θέσεις εργασίας, ενώ ακολουθεί το Δουβλίνο και το Λουξεμβούργο, με 612 και 407 θέσεις εργασίας, βάσει των ευρημάτων της έρευνας.
Αρκετές τράπεζες φαίνεται να αναθεωρούν προς τα κάτω τον αριθμό των θέσεων που θα χρειαστούν να μετακινήσουν εκτός Σίτι, καθώς εξετάζουν με μεγαλύτερη προσοχή πόσες από τις επιχειρήσεις τους θα χρειαστούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση εάν η Βρετανία χάσει την πρόσβαση στην ενιαία αγορά του μπλοκ, σύμφωνα με την έρευνα.
Η Deutsche Bank, που αρχικά σκεπτόταν να μεταφέρει έως 4.000 εργαζομένους εκτός Λονδίνου, τώρα θα μεταφέρει λιγότερους από 200, σύμφωνα με την έρευνα.
Παράλληλα, η UBS σχεδιάζει να μεταφέρει 200 άτομα στη Φρανκφούρτη από το Λονδίνο, από 1.500 θέσεις εργασίας που είχε αφήσει αρχικά να εννοηθεί ότι θα μεταφέρει, ενώ η Goldman Sachs, που αρχικά εξέταζε το ενδεχόμενο να μεταφέρει περίπου 1.000 υπαλλήλους, τώρα αναμένει να μεταφέρει λιγότερους από 500, σύμφωνα με τα ευρήματα.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το Λονδίνο άνετα θα παραμείνει το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, ενισχύοντας τις θέσεις των υποστηρικτών του Brexit, οι οποίοι λένε ότι ήταν υπερβολική η απειλή για την απώλεια θέσεων εργασίας.
Σημειώνεται ότι η έρευνα του Σεπτεμβρίου είχε δείξει ότι οι εταιρείες σχεδίαζαν να μεταφέρουν ή να δημιουργήσουν 10.000 θέσεις εργασίας στην ηπειρωτική Ευρώπη έως την ημέρα του Brexit, στις 29 Μαρτίου του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης