Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Αμετάβλητη παρέμεινε η καταναλωτική εμπιστοσύνη, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο 2018, στις 100 μονάδες

Γαλλία: Αμετάβλητη παρέμεινε η καταναλωτική εμπιστοσύνη, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο 2018, στις 100 μονάδες
Τα αποτελέσματα για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Αμετάβλητη παρέμεινε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (28/3) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, μετά τη σημαντική πτώση που κατέγραψε κατά τους πρώτους μήνες του έτους.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της χώρας διαμορφώθηκε στις 100 μονάδες, παραμένοντας αμετάβλητος σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2018, όταν και ο δείκτης είχε καταγράψει σημαντική πτώση από τις 104 μονάδες.
Παράλληλα, τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να παραμείνει αμετάβλητος, επιστρέφοντας στον μακροπρόθεσμο μέσο όρο.
Η πτώτη των τελευταίων μηνών ήρθε παρά τη δυναμική που εμφανίζει η γαλλική οικονομία, με την ανεργία να υποχωρεί και το δημόσιο έλλειμμα της χώρας να πέφτει κάτω από το όριο του 3% για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Insee είχε υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλα επίπεδα τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2013, όταν και διαμορφώθηκε στις 79 μονάδες, ενώ αντίθετα η υψηλότερη τιμή που έχει καταγράψει ήταν οι 125 μονάδες τον Ιανουάριο του 2001.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης