Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι δείκτες της Goldman Sachs προειδοποιούν για bear αγορά - Ψυχραιμία συστήνουν οι αναλυτές

Οι δείκτες της Goldman Sachs προειδοποιούν για bear αγορά - Ψυχραιμία συστήνουν οι αναλυτές
Αν και ο δείκτης bull/bear της Goldman Sachs προειδοποιεί για bear αγορά, οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας δεν πιστεύουν ότι θα συμβεί
Για bear αγορά προειδοποιεί ο δείκτης bull/bear της Goldman Sachs.
Ωστόσο κάποιοι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζες δεν τον πιστεύουν και συστήνουν ψυχραιμία στους επενδυτές.
Ειδικότερα, ο εν λόγω δείκτης είναι άνω του 70%, επίπεδο που είναι συνδεδεμένο με υψηλούς κινδύνους για τους επενδυτές στις μετοχές.
Ο δείκτης λαμβάνει υπόψη του πέντε παράγοντες: το momentum της ανάπτυξης, την κλίση της καμπύλης απόδοσης, τον πληθωρισμό, την ανεργία και τις αποτιμήσεις των μετοχών.
Ωστόσο, οι αναλυτές συστήνουν στους επενδυτές να μην ανησυχούν, επισημαίνοντας ότι το υψηλό επίπεδο του δείκτη οφείλεται κυρίως στο χαμηλό ποσοστό της ανεργίας και το ισχυρό momentum της ανάπτυξης που επηρεάζουν τα αποτελέσματα.
«Χαμηλή ανεργία… και ισχυρό momentum ανάπτυξης σε τόσο προχωρημένο στάδιο του οικονομικού κύκλου θα συνδεόταν ήδη με υψηλότερος μισθούς και -κατά συνέπεια- υψηλότερο πληθωρισμό και πιο σφιχτή νομισματική πολιτική» επισημαίνουν οι αναλυτές της Goldman Sachs.
Αλλά «λόγω του χαμηλού πληθωρισμού κάποιες από αυτές τις μεταβλητές ενδέχεται να φαίνονται τεντωμένες χωρίς χτυπούν συναγερμό για τους επενδυτές μετοχών.
Με άλλα λόγια, «είναι απίθανο ότι χωρίς μεγάλη άνοδο του πληθωρισμού, τα επιτόκια στις ΗΠΑ ή οπουδήποτε αλλού θα αυξηθούν τόσο ώστε να αντιστραφούν οι καμπύλες απόδοση ή να οδηγήσουν σε ύφεση στο εγγύς μέλλον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης