Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mattis (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Η απομάκρυνση Ρώσων διπλωματών αποδεικνύει την ενότητα του ΝΑΤΟ

Mattis (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Η απομάκρυνση Ρώσων διπλωματών αποδεικνύει την ενότητα του ΝΑΤΟ
Η απομάκρυνση Ρώσων διπλωματών από το ΝΑΤΟ έδειξε ότι η Συμμαχία εξακολουθεί να είναι ενωμένη, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Jim Mattis
Η απομάκρυνση Ρώσων διπλωματών από το ΝΑΤΟ έδειξε ότι η Συμμαχία εξακολουθεί να είναι ενωμένη, δήλωσε σήμερα (27/3/2018) ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Jim Mattis, προσθέτοντας ότι η Μόσχα είχε τη δυνατότητα να είναι εταίρος της Ευρώπης, αλλά έχει επιλέξει διαφορετικό μονοπάτι.
«Η Ρωσία έχει τη δυνατότητα να είναι εταίρος με την Ευρώπη... (αλλά) νομίζω ότι τώρα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι επέλεξαν να επιδιώξουν μια διαφορετική σχέση με τα έθνη του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Mattis σε δημοσιογράφους.
Νωρίτερα, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε την απέλαση επτά Ρώσων διπλωματών που υπηρετούσαν στην αποστολή της Μόσχας στο NATO, ως απάντηση στη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Sergei Skripal, στο Σάλσμπουρι της νοτιοδυτικής Αγγλίας.
Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, ανακοίνωσε επίσης ότι το μέγεθος της ρωσικής αποστολής θα μειωθεί σε μάξιμουμ 20 μέλη, ενώ παράλληλα αρνήθηκε να δώσει διαπίστευση σε τρεις Ρώσους ακόμα διπλωμάτες που επρόκειτο να αναλάβουν καθήκοντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης