Τελευταία Νέα
Speculator

Στρατηγικό σχέδιο «δολοφονήστε το δολάριο» επεξεργάζονται Ρωσία και Κίνα

Στρατηγικό σχέδιο «δολοφονήστε το δολάριο» επεξεργάζονται Ρωσία και Κίνα
Η Ρωσία αύξησε επιθετικά τα αποθέματα χρυσού για έναν λόγο - Μαζί με την Κίνα θέλουν να τερματίσουν την ηγεμονία του δολαρίου ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.
Με το χρέος των ΗΠΑ να βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά και τον επικείμενο εμπορικό πόλεμο με την Κίνα είναι ανησυχητικό το γεγονός πως η αξία του δολαρίου συνεχίζει να μειώνεται και το εθνικό χρέος (ΗΠΑ) αυξάνεται.
Την ίδια στιγμή η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας συσσωρεύει σταθερά τεράστια αποθέματα χρυσού από το 2015.
Μέχρι το τέλος του 2017, τα συνολικά αποθέματα χρυσού της Ρωσίας ανέρχονταν σε 1.828,56 τόνους, ξεπερνώντας την Κίνα στην πέμπτη της παγκόσμιας κατάταξης των χωρών με τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού.
Η Ρωσία αύξησε επιθετικά τα αποθέματα χρυσού για έναν λόγο.
Μαζί με την Κίνα θέλουν να τερματίσουν την ηγεμονία του δολαρίου ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.
Η στρατηγική τους φαίνεται να λειτουργεί.
Η Ρωσία και η Κίνα σχεδιάζουν την δημιουργία Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) με χρυσό για την καταστρατήγηση του δολαρίου.



Το δολάριο σταμάτησε να είναι συνδεδεμένο με το χρυσό από το 1933, ούτε οι ΗΠΑ προχώρησαν στην αύξηση τα αποθεμάτων τους χρυσού για μια δεκαετία. Δείτε το διάγραμμα παρακάτω.



Με την φημολογία να οργιάζει ότι Ρωσία και Κίνα σχεδιάζουν τη δημιουργία ενός νομίσματος που θα είναι συνδεδεμένο με το χρυσό με στόχο να μεταφέρουν τη νομισματική εξουσία από τη Δύση στην Ανατολή.
Οι σχέσεις Ανατολής και Δύσης έχουν επιδεινωθεί από τις πρόσφατες εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένου Βασιλείου, από τη φερόμενη δηλητηρίαση του πρώην κατασκόπου Sergei Skripal  και της κόρης του για την οποία η Βρετανία κατηγορεί την Μόσχα.
Η βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May έχει απελάσει  23 Ρώσους διπλωμάτες από τη Μεγάλη Βρετανία.
Η γεωπολιτική ένταση είναι και πάλι στο «κόκκινο».
Η Ρωσία όχι μόνο δημιουργεί ένα νόμισμα που θα είναι συνδεδεμένο με το χρυσό, αλλά έχει επίσης καταφέρει να μειώσει τον πληθωρισμό κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας.
Το πιο σημαντικό, η Ρωσία συνεχίζει να μειώνει το δημόσιο χρέος τους, ενώ οι ΗΠΑ αυξάνουν το χρέος τους στο ρεκόρ  των 21 τρισ. δολαρίων.



Η οικονομική στρατηγική της Ρωσίας καθιστά τη χώρα λιγότερο ευάλωτη στην  ασταθή γεωπολιτική σκακιέρα.
Όχι μόνο είναι σημαντικός παίκτης στον χρυσό, αλλά είναι και ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού στον κόσμο, με την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας να αυξάνει συνεχώς τα αποθέματά της.
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, η Ρωσία έχει εξορύξει περισσότερους από 2.000 τόνους χρυσού, ο όγκος των οποίων αναμένεται να αυξηθεί κατά 400 τόνους ετησίως έως το 2030.
Η Ρωσία και η Κίνα κατανοούν την αξία του πραγματικού, φυσικού χρυσού, ένα μάθημα που οι ΗΠΑ έχουν ξεχάσει, απολαμβάνοντας το... άχρηστο νόμισμα χαρτιού.
Εάν η Ρωσία και η Κίνα καθιερώσουν ένα νόμισμα που θα είναι συνδεδεμένο και θα υποστηρίζεται 100% από χρυσό, αναπόφευκτα αλλάζει το παιχνίδι...
Το δολάριο θα συνεχίσει να υποτιμάται έναντι του χρυσού με γρήγορο ρυθμό.



Τελικά, η μάχη δεν θα είναι Ανατολή εναντίον Δύσης.
Η πραγματική μάχη μακροπρόθεσμα θα είναι μεταξύ του δολαρίου και του χρυσού.
Αλλά θυμηθείτε και αυτό 



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης